Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Krádež vepře v Jaroměři

Trojice mužů byla přistižena téměř při činu! 

... aneb  policistům se naskytl neobvyklý pohled!

 
Z přečinu KRÁDEŽE spáchané ve spolupachatelství obvinili v těchto dnech náchodští policisté trojici mužů ve věku 59 z Prahy, 60 z Prahy a 72 let z Bruntálska, přičemž 60letý muž si vyslechl navíc ještě obvinění z přečinu NEDOVOLENÉHO OZBROJOVÁNÍ.
 
Trojice je důvodně podezřelá, že o sváteční noci 5. července 2011 v 1:30 (po vzájemné předchozí dohodě) přijela s vozidlem zn. Ford Focus do Jaroměře k místnímu vepřínu. Společným jejich záměrem bylo odcizit vepře za účelem jeho pozdější konzumace. Jsou podezřelí, že po příjezdu do objektu vnikli do výkrmny prasat, kde předem připravenými kleštěmi překonali zámky. Dále, že zde usmrtili přinesenou nelegálně drženou malorážkovou puškou jednoho vepře o váze 120kg, kterého přetáhli k přistavenému vozidlu. Společně jej takto naložili do kufru automobilu a z místa se chystali odjet. Vozidlo však bylo náhle spatřeno hlídkou Městské policie Jaroměř, která se jej rozhodla zkontrolovat. Řidič s osádkou však začal strážníkům ujíždět, což se mu dařilo cca 1,5 km, krátce na to však bylo vozidlo na výjezdu z města Jaroměř (ve směru na obec Hořenice) zastaveno. Podezření zesílilo, když si hlídka strážníků všimla v levé části nárazníku na vozidle krevní stopy. V té době byla již o případu informována Policie ČR, Obvodní oddělení Jaroměř, která rovněž dorazila na místo. V kufru vozidla policisté nalezli zastřeleného vepře, zajištěna byla i nelegálně držená zbraň. Podezřelou trojici policisté zadrželi a ještě téhož dne z uvedeného jednání obvinili.
 
Způsobená škoda byla vyčíslena na částku 4.788 korun, přičemž obvinění muži tuto škodu v plné výši poškozené firmě uhradili. V případě prokázání viny jim hrozí až 2letý trest odnětí svobody.

por. Mgr. Lenka Burýšková
tisková mluvčí KŘP KHk
zveřejněno: 7. července 2011 ve 12:55
Odkazy do noveho okna

vepř ve vozidle

vepř ve vozidle 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem