Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Krádež věcí z vnitřních prostor domu

MLADOBOLESLAVSKO- Zloděj kradl, přestože byl v posledních třech letech za takový čin odsouzen. 

Z přečinu Krádež a Porušování domovní svobody je podezřelý dvaačtyřicetiletý muž, který v nočních hodinách ze dne 22. na 23. září tohoto roku odcizil z chodby domu v Dukelské ulici v Mladé Boleslavi stavební nářadí.

Majiteli způsobil škodu více než 3 tisíce korun.

Uvedeného jednání se muž dopustil, přestože byl za takový čin v posledních třech letech odsouzen. V případě prokázání viny mu nyní hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

Rady, jak předejít krádežím ze společných prostor domu:

  • Sklepní kóje, suterénní prostory i balkony mějte řádně zabezpečeny vhodnými dveřmi (nejlépe plné, venkovní, z pevných materiálů) s pevnými zabezpečovacími klikami a kvalitními bezpečnostními zamykacími systémy.
  • Přístupovou cestu k těmto prostorám vždy zamykejte.
  • V místnosti, která slouží jako úschovna kol, zabudujte stojan, nebo jiný systém zajištění, ke kterému se budou kola a další vybavení napevno připevňovat.
  • Máte-li ve skladovacích prostorech okna, je třeba je opatřit mechanickými zábranami, jako jsou mříže, nebo uzamykatelné okenice.
  • Domluvte se se všemi obyvateli domu na řádném uzamykání všech vstupních dveří do domu a nevpouštějte do objektu cizí osoby.

    por. Bc. Lucie Nováková
    tisková mluvčí
    P ČR Mladá Boleslav
    25. září 2020

vytisknout  e-mailem