Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Krádež věcí a zneužití platební karty

Pražští policisté pátrají po podezřelé dvojici.  

Policisté z místního oddělení Zličín od začátku září pátrají po pachatelích krádeže věcí z vozidla a následného opakovaného zneužití platebních karet. Krádež se stala 3. září krátce po půlnoci v Jeremiášově ulici.  Neznámí pachatelé tam využili nepozornosti poškozeného, který právě z vozidla vykládal zboží, a v nestřeženém okamžiku mu z předních sedaček odcizili tašku s osobními věcmi, doklady a dvěma platebními kartami. Dále ukradli navigaci, gola sadu a dva klíče od jiných vozidel, to vše v hodnotě bezmála deseti tisíc korun.

Ještě než platební karty poškozený stihnul zablokovat, provedli pachatelé několik nákupů prostřednictvím bezkontaktních plateb a způsobili tak další, téměř dvoutisícovou škodu.  V jednom případě je dokonce při platbě na čerpací stanici zachytily bezpečnostní kamery. Ze záznamu je patrné, že zhruba tři hodiny po krádeži věcí k čerpací stanici přijelo vozidlo taxi služby, ze kterého vystoupil neznámý muž. Následně se za zakoupené zboží snažil zaplatit platební kartou, ta však byla evidentně zamítnuta a tak se s nepořízenou vrátil zpět do auta a k pokladně vyslal neznámou ženu s druhou platební kartou. Této ženě již platba vyšla a tak se i se zbožím vrátila zpět do taxíku. I za jeho služby později zaplatili kradenou platební kartou.

Policisté se nyní po vyčerpání všech možností obrací na širokou veřejnost s prosbou o pomoc při pátrání po podezřelých. Jakékoli informace k dvojici zachycené na záznamech přijmou policisté na bezplatné tísňové lince 158.

Pachatelům v případě dopadení a odsouzení za trestné činy krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

Za pomoc a spolupráci předem děkujeme.

por. Mgr. Iveta Martínková – 8. 11. 2016

Odkazy do noveho okna

Podezřelá žena

Podezřelá žena 

Detailní náhled

Podezřelý muž 2

Podezřelý muž 2 

Detailní náhled

Podezřelý muž

Podezřelý muž 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem