Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Krádež vánočního cukroví

KLADENSKO - Odcizené cukroví pojedli a částečně znehodnotlili. 

Kladenští policisté prošetřují případ trestného činu krádeže, který se stal krátce před vánočními svátky.
 
Několik minut po poledni v pondělí 22. prosince 2014 vstoupila podezřelá osoba z balkonu ve čtvrtém patře na balkon ve třetím podlaží v domě v Kladně ulice V. Lanny. Z tohoto balkonu dvaceti pětiletá žena odcizila tři krabice naplněné vánočním cukrovím o hmotnosti přibližně pět kilogramů. Při páchání této trestné činnosti jí pomáhal třiceti devítiletý muž. Pachatelce s odcizeným cukrovím se ovšem nezdařilo z tohoto balkonu vrátit se zpět, a to na balkon ve čtvrtém patře ani za pomoci spolupachatele. Z místa svého skutku byla vysvobozena sedmnáctiletým mladíkem, který v daný okamžik při otevření balkonu neměl tušení, že zde uvězněná sousedka zcizila právě jejich vánoční cukroví.
 
Přibližně se čtyřhodinovým zpožděním třiceti devítiletá žena zjistila, že z prostor balkonu byly odcizeny krabice s jejím vánočním cukrovím. Z těchto důvodů se vydala se svým synem k sousedům, neboť vzniklo podezření, že puštěná sousedka z balkonu bude i pachatelkou. Majitelka vánočního cukroví však u sousedů nalezla pouze zbytky svého pracovního úsilí, neboť žena s mužem odcizené cukroví již částečně snědli a svým jednáním některé cukroví značně znehodnotili. Podezřelí sousedé na výzvu poškozené ženy, jí následně zbylé cukroví vydali.
 
Případ je v šetření a žena i muž jsou podezřelí z trestného činu krádeže a porušování domovní svobody. Vzniklá škoda byla vyčíslena na částku 1 500,-Kč.
 
nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
 P ČR Kladno
30. prosince 2014

vytisknout  e-mailem