Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Krádež v ordinaci lékaře

Policisté pátrají po podezřelém muži, pomůžete jim ho najít? 

Pražští policisté prověřují případ, který se odehrál v pondělí večer v Palackého ulici v jedné z administrativních budov, kam pravidelně chodí uklízet uklízečka. Do tohoto domu prošel nepozorovaně přes vrátného muž, který následně odcizil z úklidového vozíku klíče od kanceláří a ordinací. Ve třetím patře se s pomocí klíčů dostal do ordinace lékaře, odkud odcizil trezor s recepty na opiáty, knihu s kopiemi receptů na opiáty, tři ampule morfinu, finanční hotovost a doktorské oblečení.

V mezidobí si uklízečka všimla, že jí zmizeli klíče, a protože by se v této době neměl v budově nikdo nacházet, šla za vrátným na recepci. Jenže ten nikoho neviděl, a tak šli společně do chodby, kde narazili na ,,lupiče“, který odcházel z místa činu. Snažili se ho zadržet, avšak muž byl rychlý a mrštný a z chodby jim utekl ven, kde zmizel v ulici neznámo kam.

Policisté při prověřování zajistili kamerové záznamy, na kterých je podezřelý muž zachycen. Pokud ho poznáváte, nebo víte, kde by se mohl zdržovat, kontaktujte linku 158.

V současné době je čin prověřován pro podezření ze spáchání trestného činu krádež, za což muži v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až dvě léta.

nprap. Lucie Drábková - 6. července 2020

Odkazy do noveho okna

NPPalackého1

NPPalackého1 

Detailní náhled

NPPalackeho2

NPPalackeho2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem