Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Krádež v hotelu

Rozespalého hosta v hotelu okradl falešný policista. 

Policisté z oddělení hlídkové služby Prahy IV zadrželi dva muže podezřelé z okradení hosta v hotelu v Rybalkově ulici v Praze 10. Poškozený cizinec oznámil na linku 158, že mu chvilku po půlnoci do pokoje vtrhli dva muži, z nichž se jeden prokázal průkazem policie, a pod záminkou policejní kontroly po něm chtěli, aby všechno co má, vyskládal na postel. Poškozený byl rozespalý a než se stihl vzpamatovat, muži z pokoje odešli a cizinec zjistil, že mu chybí hotovost ve výši téměř dva tisíce eur.

Přivolaní policisté začali celý případ rozplétat a zjistili, že jeden z podezřelých mužů je stále v hotelu a zadrželi ho. Od oznamovatele zjistili popis komplice, který se měl přesunout na Václavské náměstí. Tam ho také následně hlídka dohledala a zadržela i s ukradenou hotovostí.

Jak se ukázalo, tak jeden ze zadržených byl taxikář, který poškozeného večer do hotelu vezl a všiml si, že má u sebe větší obnos peněz. Proto se domluvil se svým spolupachatelem na zinscenované policejní kontrole s úmyslem muže okrást. 

Oba zadržení ve věku pětadvacet a osmadvacet let skončili na policejní služebně, kde si vyslechli sdělení pro podezření z trestného činu podvod, za což jim v případě odsouzení hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi. Peníze, o které cizinec přišel, mu byly vráceny. Případ se stal v noci z pátka na sobotu 17. srpna. 

Upozornění: Policistu v civilním oblečení poznáte podle služebního odznaku s identifikačním číslem, služebního průkazu, který obsahuje fotografii policisty a ústního prohlášení „POLICIE“. Povinnost prokazovat se tímto způsobem, nemá policista, který tuto příslušnost oprávněně zastírá.

pprap. Violeta Siřišťová - 22.srpna 2019

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem