Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Krádež v domě zakončila střelba

V půl sedmé večer přijali operátoři linky 158 oznámení o krádeži vloupáním do domu v Horních Počernicích. Pachatel při útěku střílel po pronásledovateli. 

Neznámý pachatel se vloupal do nemovitosti v Novozámecké ulici poté, co rozbil okno v přízemí. Při krádeži ho ale vyrušili sami majitelé domu, kteří se vrátili dřív, než lapka čekal. Ten proto vyskočil oknem na ulici a začal utíkat. Před dům ale vyběhli i majitelé, kteří začali volat o pomoc. Toto vyslyšel osmadvacetiletý muž, kterému zloděj v tu chvíli utíkal doslova pod okny. Ochotný soused lapku pronásledoval cirka osm set metrů, když do tmy zazněly dva výstřely. Pachatel se totiž z ničeho nic otočil a proti pronásledovateli použil zbraň ve snaze ho zastavit. Vypálené střely zasáhly osmadvacetiletého souseda do horní části pravé dolní končetiny. S tímto zraněním byl pak muž převezen do nemocnice, kdy by neměl být v ohrožení života.
V souvislosti s touto událostí pátrají policisté po 175 – 180 cm vysokém muži, zřejmě mladšího věku, který byl zjevně v dobré fyzické kondici, neboť překážky v podobě plotů, či branek zvládal dle svědků překonat s určitou lehkostí. Pachatel byl v době krádeže oblečen do černé bundy, ne hlavě měl černou kšiltovku a na zádech černý batoh.
Touto cestou prosíme o pomoc při pátrání po pachateli širokou veřejnost. Každý, kdo disponuje informacemi, které by mohly přispět k objasnění popsané události, nechť je předá policistům cestou linky tísňového volání 158. Zároveň apelujeme na každého, kdo by pachatele znal, nebo by věděl, kde se skrývá, aby se ho za žádnou cenu nesnažil zadržet. Pachatel nám všem už totiž dokázal, jak dalece dokáže být nebezpečný, a že se nebrání zbraň použít.
Stejně tak ale apelujeme i na majitele nemovitostí, aby lépe chránili svůj majetek. Policisté se totiž mnohdy setkávají s tím, že u domů zůstávají třeba i celou noc otevřená okna, nebo balkonové dveře, což je pro mnohé pachatel krádeží veliká výzva. Ti se totiž nebrání „navštívit“ nemovitost i tehdy, když jsou majitelé doma. Bohužel musíme konstatovat, že k ledabylostem tohoto typu dochází i přes opakovaná upozornění ze strany policistů vůči majitelům.
 
por. Mgr. Tomáš Hulan 25. 12. 2013

vytisknout  e-mailem