Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Krádež těžké dřevěné sochy

JABLONEC N.N. - Zloděj ji vytrhl ze země, kde byla zalita betonem. 

Ve středu 5. září okolo 13.00 se na Jablonecku na Dolní Dobré Vodě objevil zloděj, který z neoploceného prostoru před jedním z místních domů odcizil dřevěnou sochu. Jednalo se o dřevěnou sochu hudebníka, který sedí a hraje na basu. Socha vysoká okolo 150 centimetrů byla natřena hnědou barvou, byla velmi těžká a proti odcizení byla k zemi připevněna vylitým betonem.

Neznámý pachatel, který na místo přijel osobním vozidlem tmavě modré barvy, sochu při vytrhávání ze země částečně poškodil. Na místě zůstala oddělená hlava. Hodnota odcizené sochy představuje částku 15 000 Kč.

Policisté Obvodního oddělení Rychnov u Jablonce nad Nisou nyní pátrají po odcizené soše a dvojici, která byla viděna na místě. Jednalo se o muže ve věku okolo 25 let, střední  165 cm vysoké postavy, tmavých krátkých vlasů a dále po ženě, věk okolo 30 let, 175 cm vysoké štíhlé postavy, světlých rovných vlasů sepnutých do culíku.

Dvojice se dopustila spáchání přečinu krádeže podle § 205/1a trestního zákona, kdy jim hrozí trest odnětí svobody v trvání až 2 roky.

odcizená sochaodcizená socha


por.Mgr.Ludmila Knopová
11. září 2012
tel. 724 179 464
email. tiskova.liberec@email.cz

vytisknout  e-mailem