Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Krádež telefonu

Nejdřív mu telefon ukradl. Pak ho chtěl za peníze vrátit. 

Kriminalisté čtvrtého policejního obvodu ze speciálního týmu „Lovec“, kteří se zabývají odhalováním mimo jiné kapesních zlodějů, dopadli muže, který je podezřelý z krádeže mobilního telefonu.

Unavený poškozený, který se v noci ze čtvrtka na pátek 9. září 2016 vracel domů z práce, při čekání na autobus okolo 4 hodiny nad ránem usnul na lavičce na zastávce Budějovická. Toho využil muž, který šel kolem a z kapsy bundy mu odcizil mobilní telefon v hodnotě téměř 8 tisíc korun. Poškozený, poté co se probudil, začal telefon hledat, ale bezúspěšně a rozhodl se odjet domů. Tam pak na telefon zkusil zavolat a měl štěstí, protože ho zvedl nějaký muž. Ten po něm chtěl peníze, za to, že mu telefon vrátí. Proto si domluvili na dopoledne schůzku na Budějovické.

Mezi tím, ale okradený zalarmoval výše uvedené kriminalisty, kteří na místo předání také vyrazili. Podezřelého muže při chystané předávce zadrželi, nicméně kradený telefon u sebe neměl. Po chvilce se však přiznal, že telefon skutečně ukradl a kriminalistům ukázal křoví, kam ho schoval.

Dvaatřicetiletý muž si vyslechl podezření ze spáchání trestného činu krádež. Jelikož byl již v minulosti za takový čin odsouzen, nyní mu hrozí vyšší trest odnětí svobody a to až na tři léta.

por. Bc. Jan Daněk – 14. 9. 2016 

Odkazy do noveho okna

1 Označení telefonu

1 Označení telefonu 

Detailní náhled

2 Telefon ve křoví

2 Telefon ve křoví 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem