Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Krádež špěrků

Strakonice - Žena měla v domě nezvanou návštěvu (hl. schránka 974 237 116) 

Včerejšího dne se ve Skočicích na Strakonicku pohybovali zloději. Jeden z nich si vyhlédl dům 61leté ženy. Vešel neuzamčenými dveřmi do bytu, aniž by si toho majitelka domu všimla.  Pachatel se v bytě pohyboval, a když žena odešla zatopit do jiné části domu, využil situace. Z kuchyně  odcizil různé šperky v celkové hodnotě 14 900 korun. Žena na muže narazila ve chvíli, kdy se  měl k odchodu. Na její dotaz, co v domě dělá, muž ženě odpověděl, že někoho hledá. Nebylo mu příliš rozumět, neboť muž nemluvil česky. Poté odešel. Žena po nezvané návštěvě zjistila, že měla v domě zloděje. Jednalo se o staršího muže menšího vzrůstu, snědší pleti. Měl černé nakrátko střižené vlasy a na sobě měl krátkou, lesklou, koženou bundu černé barvy a rifle.
Muž zřejmě přijel s dalšími komplici vozidlem tmavě zelené barvy tov. zn. Škoda Octavia combi. S mužem byli ve Skočicích viděni další muži, z nichž jeden měl černé delší vlasy, byl snědé pleti a na sobě měl tmavé oblečení. Společně se pohybovali v obci, kde obhlíželi jednotlivé domy a v ruce drželi kufříky stříbrné barvy.
      Policisté upozorňují občany, aby byli opatrní, zamykali si vchodové dveře a do domu nikoho cizího nepouštěli. V případě výskytu a podezřelého chování (nahlížení do oken, obcházení domu) cizích osob bez meškání volali na linku 158. Vodňanští policisté, kteří případ krádeže vyšetřují, přivítají jakoukoli informaci o pohybu uvedených osob. Informace je možné sdělit na linku 158 nebo na Obvodní oddělení PČR na tel. 383 382 149.

vytisknout  e-mailem