Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Krádež si zorganizovali

MOST - V bytě na návštěvě otevřel okno, druhý den do bytu vnikli; Dvojice skončila ve vazbě; V domě napadl hlídku. 

Policie v Mostě obvinila z přečinu krádeže a porušování domovní svobody 31letého muže a z provinění krádeže a porušování domovní svobody ve spolupachatelství mladistvého, oba z Litvínova. Starší byl v obci na Litvínovsku v bytě na návštěvě u známé a nepozorovaně stihl otevřít okno v pokoji, které poté jen přivřel. Následně na druhý den do domu zašli spolu, do bytu vnikl mladistvý přes parapet chodbového okna v prvním patře. Uvnitř bytu měl odcizit hotovost, zlatý řetízek, iPad a mobilní telefon, vše dle poškozených v celkové hodnotě vyšší než 100 tisíc korun. Lup údajně dvojice zpeněžila a o peníze se podělila. Kriminalisté z odcizených věcí zajistili jen mobilní telefon. Obvinění jsou vyšetřováni na svobodě. Případ objasnili kriminalisté spolu s hamerskými policisty. Za krádež  31letému muži hrozí až pětiletý trest odnětí svobody, mladistvému pak trest poloviční.

Z myčky ukradl bourací kladiva a laserové měřidlo
Na lup v nočních hodinách se vydal 35letý muž z Litvínova. V obci Litvínov zamířil k jedné benzinové čerpací stanici. Vylezl na zvýšený parapet a oknem otevřeným na ventilaci vnikl do prostoru mycí linky. Tam objevil bourací kladiva a laserové měřidlo. Věci měl odcizit a údajně je prodal náhodným zájemcům. Utržené peníze utratil. Kradl i přesto, že byl již několikrát za majetkové delikty odsouzen. Poškozený majitel vyčíslil škodu na částku 28 tisíc korun. Obviněný je vyšetřován na svobodě a za krádež mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody.  

Dvojice skončila ve vazbě
Až pětiletý trest odnětí svobody mohou očekávat v případě odsouzení dva muži ve věku 24 a 25 let, oba z Mostu. Ti mají na svědomí vloupání do dvou mosteckých restaurací. V září měli oba překonat vstupní dveře u jednoho objektu, kde za barovým pultem měli odcizit kasičku s koulemi na kulečník. O několik dnů později násilím vnikl starší z dvojice po společné dohodě do kanceláře jedné restaurace v centru Mostu a v ní měl odcizit notebook, troje starožitné kapesní hodinky a finanční hotovost. Dvojice byla zadržena na druhý den. Poblíž místa činu byla nalezena v křoví taška s odcizeným notebookem. Policisté zajistili i odcizené hodinky. Celkem měla dvojice způsobit krádežemi a poškozením zařízení škodu ve výši 169 tisíc korun. Mladší z dvojice byl již za krádeže potrestán, druhý byl letos již obviněn za několik vloupání do objektů a v trestné činnosti pokračoval. Oba dva muže vzal soud v Mostě do vazby.

Zloděj se chystá na zimu
Neznámý pachatel v přesně nezjištěné době vnikl do panelového domu ve starší zástavbě města Mostu. Poté se dostal do sklepních prostor a tam násilím překonal uzamčenou sklepní kóji. Z uložených věcí si vybral dvoje lyže a další vybavení. Poškozený majitel odhadl škodu na částku 20 tisíc korun. Případem krádeže vloupáním se nyní zabývají policisté mosteckého obvodního oddělení.

Za střet s vlakem padlo obvinění
Policie v Mostě obvinila tento týden z přečinu obecné ohrožení z nedbalosti 51letého muže. Ten měl na silnici II. třídy ve směru od obce Lom na obec Duchcov způsobit dopravní nehodu. Muž řídil osobní vozidlo a oproti dopravní značce „Stůj, dej přednost v jízdě“ při přejíždění železničního přejezdu nezastavil. Nezastavil  ani přes výstražné houkání právě projíždějícího osobního vlaku, který jel ve směru z Litvínova na Oldřichov. Došlo ke střetu vozidla s vlakem, ve kterém cestovala desítka osob. Při nehodě nedošlo naštěstí ke zranění osob. Alkohol u řidičů byl vyloučen provedenou dechovou zkouškou. Hmotná škoda byla odhadnuta na částku 440 000 korun.

Popral se, napadl i hlídku policistů
Hlídka litvínovských policistů vyjížděla v polovině týdne ve večerní době do ulice Valdštejnská kvůli hluku v domě. Po příjezdu policisté na chodbě domu spatřili dva muže, kteří se vzájemně napadali. Policie je vyzvala k obnovení pořádku. Jeden z dvojice však na výzvu policistů nereagoval, chtěl v napadání pokračovat a  vyzýval k bitce i policisty. Hlídka proti němu použila donucovací prostředky. I poté muž kladl stále aktivní odpor a opakované výzvy, aby zanechal svého protiprávního jednání, ignoroval. Nakonec udeřil pěstí dva policisty. Ke zranění policistů nedošlo. Muž byl zadržen, převezen do nemocnice k ošetření zranění, které si způsobil před příjezdem policie. Skončil v policejní cele. Měl pozitivní dechovou zkoušku na alkohol. Vyšetřovatel ho včera obvinil z přečinů násilí proti úřední osobě a výtržnictví, za které mu hrozí trest odnětí svobody až na čtyři léta.

nprap. Ludmila Světláková
Most 18. října 2019

vytisknout  e-mailem