Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Krádež settopboxů

ÚSTÍ NAD LABEM - Zloděj odcizil z vozidla settopboxy + další zprávy z Ústecka. 

Zítřejší přechod z analogového na digitální vysílání v Ústeckém kraji a zvýšená poptávka lidí po settopboxech - to je výzva i pro zloděje. Dokládá  to následující případ. Na svou neopatrnost doplatil 27letý muž. O víkendu v Chlumci totiž nechal  v zavazadlovém prostoru vozidla několik kusů settopboxů a jiné elektroniky, čehož využil dosud neznámý pachatel, jenž do vozidla násilím vnikl a věci odcizil.  Způsobil celkovou škodu odhadovanou na zhruba 18 tisíc korun.

Vykrádal vozidla
Ústečtí policisté sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření 40letému muži z přečinu krádeže. Muž je důvodně podezřelý z toho, že se v měsíci srpnu v centru města vloupal do dvou vozidel, ze kterých měl odcizit autorádia a navigaci. Byl též přistižen při krádeži sladkostí v obchodním domě. Krádežemi způsobil škodu za bezmnála 10 tisíc korun. Jelikož byl v posledních třech letech pravomocně odsouzen pro jinou majetkovou trestnou činnost, hrozí mu v případě odsouzení  i vyšší trest - šest měsíců až tři léta odnětí svobody.  

Zloděj - pivař?
Kuriózní případ krádeže šetří střekovští policisté. Neznámý zloděj se minulý týden vloupal do sklepní kóje jednoho domu, ze které odcizil 20 kusů lahvových piv v hodnotě 260 korun. Kromě těchto piv odcizil již jen visací zámek od dveří.

Krádež televizoru z ubytovny
V jedné z ubytoven odcizil o víkendu v nočních hodinách neznámý zloděj ze společenské místnosti plazmový televizor v hodnotě 19 tisíc korun. Případ šetří trmičtí policisté pro přečin krádeže.   
 

Ústí nad Labem, 31.08.2010, nprap. Vladimír Junek

vytisknout  e-mailem