Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Krádež saxofonu

Mladík v Kopřivnici si vymyslel loupež a další zprávy z Novojičínska. 

Příborští policisté v těchto dnech prošetřují kuriózní krádež, ke které došlo v době od 19. do 28. října letošního roku. Neznámý pachatel v uvedené době odcizil z jednoho rodinného domku v Příboře černé pouzdro, ve kterém byl uložen alt saxofon Amati Kraslice. Saxofon byl ze žlutého kovu a stáři okolo šesti měsíců. Poškozené majitelce tak vznikla škoda odcizením ve výši 15 tisíc korun.


Stalo se …

 

Loupež si vymyslel

Kopřivnickým policistům oznámil sedmnáctiletý mladík, že byl ve středu 28. října ve večerních hodinách v Kopřivnici přepaden a oloupen. Loupež se měla odehrát  na chodníku od ulice České armády směrem k sídlišti Sever v Kopřivnici. Mladíka zde měli odstoupit tři pachatelé, kteří jej prohledali a z kapsy mu měli vzít volně uloženou částku přes tři sta korun. V průběhu šetření vyšlo najevo, že si poškozený věc vymyslel. Mladík se přiznal, že si celou věc vymyslel, protože peníze ztratil a měl obavy ze své matky. Po zadokumentování bude věc odložena.
 


Vandal poškodil fasádu domu v Loučce

Neznámý vandal poškodil v noci na 28. října fasádu domu u zadního vchodu v Novém Jičíně, místní části Loučka na ulici Na Lani. Pachatel do fasády vyryl díry, dále rozbil skleněnou výplň sklepního okna a vytrhl z fasády panelového domu hromosvod. Pachatel se dopustil trestného činu poškozování cizí věci. Poškozené společnosti tak pachatel způsobil škodu v předběžné výši přes jednadvacet tisíc korun.


Řídil pod vlivem alkoholu

Ve čtvrtek 29. října okolo osmé hodiny večerní kontrolovali kopřivničtí policisté řidiče vozidla Opel Vectra. Jednačtyřicetiletý řidič jel s vozidlem v Kopřivnici po ulici Záhumenní a dále na ulici Alšova, kde policejní hlídka vozidlo zastavila. Při kontrole vyšlo najevo, že muž vozidlo řídil po předchozím požití alkoholických nápojů. Dechová zkouška u něj vykázala hodnotu 2,63 promile alkoholu. Další dvě zkoušky byly s výsledky 2,88 a 2,95 promile. Řidič s naměřenými hodnotami souhlasil. Muž z Kopřivnice v současné době čelí podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

vytisknout  e-mailem