Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Krádež půl milionu

Ženě ukradli kabelku s půl milionem korun, který měla na koupi vozu. 

V pátek 10. května okolo 19. hodiny zatím neznámý pachatel na parkovišti u nákupního centra na Černém Mostě odcizil čtyřiapadesátileté ženě kabelku s hotovostí ve výši 500 tisíc korun. Žena byla se svým manželem nakoupit v obchodě a i s nákupem, který měli v košíku, se vrátili na parkoviště ke svému vozidlu. To odemkli a žena na sedačku spolujezdce položila kabelku i s penězi. Pak se s nákupem přesunuli k zavazadlovému prostoru, kde ho začali nakládat. Mezi tím pravděpodobně přišel zloděj k otevřenému vozidlu a kabelku ukradl, aniž by ho zpozorovali. 

Případ začali vyšetřovat kriminalisté, kteří mimo jiné zajistili kamerové záběry a vytipovali podezřelého muže, který se v tu dobu pohyboval po parkovišti. Jednalo se o muže tmavší pleti, který byl oblečený do světlé bundy, světlých džínových kalhot, na hlavě měl černou kšiltovou čepici a přes rameno světlehnědou tašku.

Jestliže podezřelého někdo poznává, ať se ozve na linku 158. Případ je prověřovaný pro podezření ze spáchání trestného činu krádež, za což vzhledem k výši způsobené škody hrozí až osmiletý pobyt za mřížemi.

Peníze, o které žena přišla, byly její a jejího manžela pětileté úspory, jenž měly připravené na nákup auta. Po nákupu měli v plánu jet do banky, kde měli peníze složit na účet.

por. Bc. Jan Daněk – 1. 6. 2019

vytisknout  e-mailem