Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Krádež policisté muži překazili

TŘEBÍČSKO: Muž je obviněn ze série vloupání 

Policistům se podařilo objasnit sérii krádeží, ke kterým došlo v obcích Třebíčsku. Podezřelého muže zadrželi, když se vloupal do skladu a začal si připravovat věci k odcizení. Na policejní oddělení za ním směřovala také žena, která se na některých krádežích podílela. Celková škoda přesáhla částku půl milionu korun. Převážnou část odcizených věcí se ale policistům podařilo zajistit a mohly se tak vrátit zpět majitelům. Zadržený muž i žena jsou obviněni ze spáchání dvou trestných činů.

Zadržet podezřelého muže se policistům podařilo o uplynulém víkendu v katastru obce Rudíkov, kde ve večerních hodinách vnikl do objektu společnosti a vloupal se do skladu. Odcizil několik desítek balení obkladů, které vynosil ven. Před policisty se muž maskovaný kuklou pokusil ještě ujet na elektrokoloběžce s připojenou kárkou, úspěšný ale nebyl a velmi rychle skončil s pouty na rukou. Jeho další cesta směřovala do policejní cely. Policisté zajistili věci, u kterých vznikl předpoklad, že byly použity nebo získány při trestné činnosti. Nedaleko objektu vypátrali zaparkované dodávkové vozidlo, se kterým podezřelý muž do lokality přijel. Místo činu ohledali, zadokumentovali a provedli šetření. Prověřováním kriminalisté dále zjistili, že podezřelý muž má na svědomí také další krádeže.

Policejní komisař zahájil na základě shromážděných důkazů trestní stíhání dvaatřicetiletého muže a stejně staré ženy. „Muž i žena byli obviněni z přečinu krádeže, přičemž činem byla způsobena větší škoda, a dále přečinu poškození cizí věci,“ řekl mjr. Mgr. Milan Špaček, vedoucí oddělení obecné kriminality. Oba obvinění již byli v minulosti soudně trestáni pro různorodou trestnou činnost. Žena si už odpykala i nepodmíněný trest odnětí svobody ve věznici.

Muž je obviněn z toho, že se v době od konce července do prosince dopustil šesti krádeží v objektech v obcích Rudíkov, Brancouze a Láz. Ve dvou případech měl s sebou komplice, kterým byla dvaatřicetiletá žena. Sám se muž vloupal do řadové garáže, novostavby rodinného domu a zemědělského objektu. Z garáže si odnesl nářadí a z novostavby kabely, křovinořez a vrtáky. Společně se ženou vnikli opakovaně do skladu společnosti, přičemž při jedné krádeži způsobili škodu za více než 400 tisíc korun. V první polovině prosince si totiž ze skladu odnesli drtič stavební suti, dopravník a obklady. Odcizené věci muž po krádeži odvážel s tím, že je bude sám používat. Po zadržení věci vydal.

Stíhání obviněného muže i ženy je vedeno na svobodě. Případ kriminalisté dále vyšetřují. Za trestnou činnost hrozí oběma obviněným trest odnětí svobody až na pět let.

por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
5. ledna 2024

vytisknout  e-mailem