Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Krádež plechů ochromila rekonstrukci skateparku

NÁCHODSKO – Uskladněné nerezové plechy zmizely 

znak na autě.jpgIlustrační foto/Archiv Policie ČR
Od poloviny minulého týdne náchodští policisté pátrají po dosud neznámém pachateli, který odcizil železné plechy určené k rekonstrukci areálu místního skateparku
.
 
Zmizení materiálu oznámili na policejní oddělení zástupci města Náchod, když se zjistilo, že plechy složené v garáži stadionu a čekající na své osazení při prováděné rekonstrukci, tam nejsou.
 
Zloděj ukradl 75 plechů různých tlouštěk a rozměrů, způsobenou škodu město vyčíslilo na 74.000 korun. Jedním z prvních kroků policejního pátrání bylo prověření provozoven sběrných surovin v regionu a bližším okolí. To bylo bezvýsledné. V průběhu vyšetřování se pak ukázalo, že, z garáže sportovního areálu materiál pravděpodobně zmizel už dříve, než minulý týden, a to pravděpodobně již počátkem až v polovině měsíce června 2012. Čas tak policejnímu vyšetřování příliš nepřeje a dohledat, kde plechy skončily, bude obtížné.
 
Policisté intenzivně po pachateli krádeže pátrají. V případě, že by měl kdokoli z občanů jakékoli informace o tom, kde mohly plechy ze skateparku skončit, nebo poznatky k osobě možného pachatele, ať neváhají zavolat na linku 158 nebo vše ohlásit na nejbližší služebnu či policistovi.
 
Vzhledem k výši způsobené škody pachateli krádeže v případě dopadení hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.
 
por. Mgr. Eva Prachařová
18.7.2012 v 14:00

vytisknout  e-mailem