Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Krádež pískovcové sošky Jana Nepomuckého

HRADECKO - V obci Trnava, škoda 35 tisíc korun  

Socha Jana Nepomuckého - foto č. 2Policisté stále hledají zloděje, který před šesti týdny o víkendu z výklenku pomníku takzvaného křížku na návsi obce Trnava na Královéhradecku ukradl pískovcovou sošku. Svým jednáním způsobil obci Boharyně, která je majitelem sošky, škodu ve výši 35 tisíc korun.

Jedná se o pískovcovou sošku svatého Jana Nepomuckého pocházející z roku 1827. Soška o výšce 55 centimetrů byla vyrobena z hořického pískovce.

Podle starostky poškozené obce byla soška odcizena v noci na neděli 9. září 2012. Jelikož tehdy oznamovatelka nebyla schopna určit přesnou hodnotu odcizené sošky, byl znalcem vypracován znalecký posudek, který stanovil způsobenou škodu.
Neznámý pachatel se svým jednáním dopustil přečinu krádeže. Trestní zákoník pamatuje na takové jednání trestem odnětí svobody až na dvě léta.
Policisté v těchto dnech v úterý 23. října 2012 případ odložili, neboť se nepodařilo zjistit skutečnosti opravňující zahájit trestní stíhání proti určité osobě. Pominou-li důvody odložení, trestní stíhání zahájí.
Pokud by občané mohli poskytnout jakoukoliv informaci týkající se krádeže této sošky, nechť se obrátí na bezplatnou telefonní linku 158.

nprap. Anna Pešavová - 25. října 2012 (14:40)

Odkazy do noveho okna

Socha Jana Nepomuckého - foto č. 1

Socha Jana Nepomuckého - foto č. 1 

Detailní náhled

Socha Jana Nepomuckého - foto č. 2

Socha Jana Nepomuckého - foto č. 2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem