Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Krádež peněženky - aktualizace

Pátráme po podezřelé z krádeže. Poznáte ji? 

Kriminalisté 6. oddělení čtvrtého pražského obvodu od středy 29. března tohoto roku pracují na objasnění případu krádeže peněženky, o kterou poškozená přišla při nakupování v obchodním centru na Chodově v Praze 4. Žena si v jednom z tamních obchodů prohlížela zboží, aniž by věnovala pozornost své kabelce zavěšené na madle dětského kočárku. Toho si všimla neznámá žena a  chvilkové nepozornosti využila. Jak je patrné na záběrech z kamer, v nestřeženém okamžiku sáhla do kabelky, vytáhla peněženku a nepozorovaně s ní odešla.

Celý případ je prošetřován pro trestné činy krádež a neoprávněné opatření, padělaní a pozměnění platebního prostředku. Poškozená měla v kabelce kromě finanční hotovosti také platební kartu a osobní doklady. Celková škoda tak přesáhla částku šest tisíc korun.

Jestliže podezřelou na záběrech poznáváte, kontaktujte linku 158.

Za výše uvedené trestné činy hrozí podezřelé ženě až dvouletý pobyt za mřížemi.

pprap. Mgr. Jan Rybanský – 10. dubna 2017

Aktualizace: Policisté zjistili, že toto nebyl jediný případ kapesní krádeže, který má žena na svědomí. Kamery ji totiž zachytily v ten samý den v nákupním centru na Pankráci, kde prohledala batoh jedné nakupující. Ta pak zjistila, že ji chybí peněženka, ve které měla více než sedm tisíc korun. / viz. video 2 /

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem