Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Krádež peněženky

TEPLICKO - Z přečinu jsou podezřelí tři muži; Prodával sazenice konopí; Další újezdy od nehod. 

Krádež peněženky

     Duchcovští policisté ukončili prověřování případu krádeže, ke kterému došlo začátkem října v jednom z barů. Tehdy se na policii obrátil muž, který oznámil, že mu neznámý pachatel během doby, kdy hrál na automatech, odcizil z tašky, kterou měl pověšenou přes rameno, peněženku. Přišel o doklady a sedm a půl tisíc korun, policistům v řádném objasnění případu pomohly i kamery umístěné v baru.

     Ten den měl dát nejmladší z podezřelých poškozenému do zástavy svůj mobil a půjčil si od něj tisíc korun, aby mohl hrát na automatech. Peníze prohrál, ale telefon po něm chtěl zpátky. Když to muž odmítl s tím, že chce zpátky svou tisícovku, dohodl se mladík se svými známými, že muži v nestřeženém okamžiku jeho mobil vytáhnou z tašky. Zatímco 26letý muž měl hlídat, nejstarší z podezřelých sáhl do tašky muže hrajícího automaty, místo telefonu z ní ale vytáhl peněženku. V souvislosti s tímto případem policisté sdělili podezření z přečinu krádeže třem spolupachatelům ve věku od 19 do 35 let, kterým hrozí v případě odsouzení až dvouleté vězení.

Prodával sazenice konopí

     Z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy byl obviněn 45letý muž, který je podezřelý, že na různých místech v Teplicích přibližně v sedmi případech opatřil pro jiné osoby sazenice konopí. Většinou zájemcům prodal kolem tří set rostlinek za částky kolem šedesáti až sedmdesáti korun za kus. S ohledem na množství prodaných rostlin mu v případě uznání viny hrozí trest odnětí svobody až na deset let.

Další újezdy od nehod

     Policie nadále zaznamenává případy, kdy pachatelé dopravních nehod ujíždějí z místa, aniž by splnili povinnosti uložené platnou legislativou. Přivítáme jakákoliv svědectví veřejnosti k níže uvedeným nehodám, jejichž viníci nerespektují zákonem daná pravidla.

     K první dopravní nehodě došlo 25. října 2018 v době od 1:00 do 8:00 hodin v Teplicích, ul. Nábřežní. Neznámý řidič neustanoveného vozidla měl nabourat do zaparkované dodávky Ford Tranzit a z místa ujet.

     Od další nehody ujel i řidič, který měl v době od 15:00 hodin dne 26. října do 19:00 hodin dne 27. října 2018 v Teplicích, ul. Mlýnská nabourat do zaparkovaného osobního vozidla Škoda Octavia.

     Pátráme také po řidiči vozidla Citroën se zahraniční registrační značkou (pravděpodobně srbská značka NJC 506), který měl 2. listopadu 2018 kolem 23:30 v Teplicích, ul. Masarykova třída u hotelu Zlatý kříž poškodit vozidlo Škoda Superb a z místa ujet. 

     Veškeré poznatky k nehodám lze sdělit na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 260, nebo na bezplatnou linku 158.

15. 11. 2018, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem