Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Krádež peněženky

JIČÍINSKO - Nedávejte zlodějům šanci! 

ilustrační foto                                        ilustrační foto
Předvánoční období je v plném proudu. Shonu v obchodech, které lákají zákazníky na různé akce a slevy, využívají velmi často kapsáři. Čekají na vhodnou příležitost a v  okamžiku, kdy si kupující prohlíží nebo zkouší zboží, zaměří se na jejich  kabelky a tašky, ze kterých kradou hlavně peněženky. Nutno podotknout, že kapsáři bývají rychlí a jejich prsty jsou velmi hbité. Největší zájem mají pochopitelné o hotovost a v neposlední řadě i o platební karty, na které si mnozí zaznamenávají číselný PIN kód. Pro zloděje pak není nic jednoduššího než v  nejbližším bankomatu vybrat maximální množství peněz.
 
Zloději „číhají“ všude, v obchodech, na tržištích i v supermarketech, kde jsou pro ně největším lákadlem tašky a kabelky odložené v nákupních vozících.  Pachatelé pak v nestřeženém okamžiku jednají velmi rychle a taška či kabelka může v mžiku změnit majitele.
 
Podobnou zkušenost se zlodějem má i mladá žena z Jičína, kterou v úterý 3. prosince dopoledne okradl v jedné z prodejen v Riegrově ulici neznámý pachatel. Z tašky, kterou měla zavěšenou na dětském kočárku, jí odcizil peněženku s hotovostí a platební kartou. Majitelka vyčíslila škodu na 250 korun. Případ šetří jičínští policisté jako přečin neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za což pachateli hrozí až dva roky vězení.

nprap. Hana Klečalová
4. prosince 2013 v 11:11

vytisknout  e-mailem