Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Krádež peněz objasněna

TEPLICKO - Muž vzal z dílny desítky tisíc; K odcizení peněženky nedošlo a další zprávy. 

Krádež peněz objasněna

     Z přečinu krádeže byl obviněn 62letý muž, který je podezřelý z odcizení finanční hotovosti. Podle získaných důkazů využil minulý týden krátké nepřítomnosti majitele a vnikl do dílny v Novosedlicích, kde z uložené peněženky odcizil přes 28 tisíc korun. Obviněnému muži, který už se v minulosti majetkové trestné činnosti dopustil a v současné době je v podmínce, hrozí v případě odsouzení až tříletý pobyt za mřížemi.

K odcizení nedošlo

     Minulý týden jsme informovali o trestním oznámení, které podal muž, který navštívil restauraci v Krupce. Neznámý pachatel mu měl z kapsy bundy odložené na věšáku odcizit peněženku s doklady a platebními kartami, peníze naštěstí uvnitř nenechal. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečin neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Nakonec se ale ukázalo, že k žádnému protiprávnímu jednání nedošlo. Oznamovatel vložil svou peněženku do kapsy jiného kabátu, který byl na věšáku a tam ji další den našel jeho známý. Když pak na něj sehnal číslo mobilu, kontaktoval ho a peněženku mu i s celým obsahem vrátil. Po dodatku výpovědi tak policisté mohli případ odložit ad acta.

Zloděj utekl s prázdnou

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který v nočních hodinách vnikl v Novosedlicích na oplocenou zahradu. Z nezamčeného vraku zaparkovaného na pozemku vzal různé součástky uložené v autě, zřejmě ho ale vyrušil alarm a z místa činu utekl s prázdnou. Policisté případ prověřují jako přečin krádeže, pachateli hrozí v případě dopadení až dvouleté vězení.

Zmizely boty a bunda

     V noci z pondělí na úterý vnikl neznámý pachatel do domu v Novosedlicích, kde ze společné chodby v prvním poschodí odcizil tři páry obuvi a lyžařskou bundu, oznamovatelka vyčíslila škodu na necelých sedm tisíc korun. Policisté případ prošetřují jako přečiny krádeže a porušování domovní svobody, pachateli hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

16. 1. 2019, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem