Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Krádež objasněna krátce po oznámení

CHOMUTOVSKO - Zadrženého muže poslal soud rovnou do vazby; Odcizený mobil zpět u svého majitele. 

Za mřížemi skončil 31letý cizinec, kterého chomutovští policisté jen pár hodin po přijetí oznámení zadrželi v souvislosti s krádeží velkokapacitní baterie v hodnotě 14 tisíc korun. Ke krádeži došlo v pátek po poledni v panelovém domě na sídlišti Březenecká. Baterii měl neznámý pachatel sebrat na chodbě domu, kam si ji položil pracovník firmy a i s úlovkem hned zmizet. Přivolaní policisté na místě zajistili důkazy a provedli šetření. Díky osobní a místní znalosti měli o totožnosti podezřelého brzy jasno. Zadrželi zmíněného cizince, kterého si pamatovali díky jeho trestní minulosti. Zajistili od něho také odcizenou baterii, kterou vydali majiteli.

Muži, který byl tzv. „v podmínce“ kvůli předchozí trestné činnosti, sdělili podezření ze spáchání trestného činu krádeže. Dotyčný se již na svobodu nepodíval, soud totiž rozhodl o jeho umístění do vazební věznice. Pokud bude odsouzen, může ve vězení strávit až tři roky.

Odcizený mobil zpět u svého majitele

V listopadu přijali chomutovští policisté oznámení o krádeži mobilního telefonu. O ten nezletilou dívku připravila původně neznámá žena, která v ulici Jiráskova využila okamžiku, kdy si dívka mobil položila na zem. Telefon jí sebrala a utekla s ním pryč. Policisté se pustili do práce a o pár dní později se jim podařilo ustanovit ženu, která podle jejich zjištění měla mobil ukrást. Zajistili také odcizený přístroj, který vrátili otci nezletilé dívky. Podezřelá 35letá žena s k odcizení telefonu přiznala a policisté jí sdělili podezření ze spáchání trestného činu krádeže.

por. Mgr. Miroslava Glogovská

tisková mluvčí

Chomutov 29. listopadu 2021

vytisknout  e-mailem