Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Krádež nerezového materiálu

Zmizel nerez za 625 tisíc korun  

Krádež nerezového materiálu

     Dosud neznámý pachatel, v přesně nezjištěné době od počátku měsíce června 2008, odcizil z areálu firmy na okraji města Hradce Králové větší množství  nerezového materiálu v různých profilech a délkách. Svým jednání způsobil škodu téměř 625 tisíc korun. Policie případ šetří pro podezření z trestného činu krádeže. V případě dopadení hrozí pachateli až osmiletý pobyt za mříženi.

Řídil bez řidičského oprávnění

     V pondělí dne 23. června v odpoledních hodinách byl na ulici Koutníkova v Hradci Králové policejní hlídkou kontrolován pětadvacetiletý řidič motocyklu značky Derby Senda. Provedenou kontrolou bylo zjištěno, že muž není držitelem řidičského oprávnění. Svým jednáním se dopustil trestného činu řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění,  za což mu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok nebo peněžitý trest. Případ je šetřen ve zkráceném přípravném řízení.

Neplatí na svoji dceru

     Od června roku 2006 do současné doby si řádně neplní svoji povinnost přispívat na výživu své dcery čtyřiačtyřicetiletý muž z okresu Hradec Králové. Otec tak na výživném dluží 92 tisíc korun. Podezřelému bylo sděleno obvinění z trestného činu zanedbání povinné výživy, za který mu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok. Podezřelý je vyšetřován na svobodě.

Poškození památníku

     Dosud neznámý pachatel, v době od poloviny měsíce března 2008 do současné doby, poškodil pomník Rakouského šestého dělostřeleckého pluku umístěného na katastrálním území Horních Nedělišť. Pachatel na pomníku poškodil pískovcovou plastiku dvouhlavého orla a podstavec plastiky, čímž způsobil škodu převyšující 120 tisíc korun. Případ je kvalifikován jako trestný čin poškozování cizí věci, kde zákon stanoví trestní sazbu odnětí svobody až na jeden rok  nebo peněžitý trest.

Dopravní nehoda se zraněním

     Dne 23. června 2008 kolem 9:00 v Hradci Králové na křižovatce ulic Střelecká - V Lipkách jednasedmdesátiletá řidička osobního vozidla Toyota Yaris z Hradce Králové, zřejmě při projíždění světelné křižovatky nerespektovala červený světelný signál a narazila do levého zadního boku vozidla Nissan Almera, jehož řidička projížděla křižovatku na zelené světelné znamení. Po střetu se vozidlo Nissan otočilo o 180 stupňů. Při nehodě utrpěla lehké zranění jednatřicetiletá řidička vozidla Nissan z okresu Hradec Králové. Alkohol byl vyloučen u obou řidiček dechovou zkouškou. Technická závada jako příčina dopravní nehody nebyla na místě ohledáním zjištěna ani uplatněna. Hmotná škoda na vozidle Toyota byla odhadnuta na 80 tisíc korun, na vozidle Nissan na 70 tisíc korun.

Nedodržel dostatečnou bezpečnostní vzdálenost

     V pondělí 23. června 2008 kolem 13:00 v Hradci Králové na křižovatce ulic Sokolská - Rašínova jednatřicetiletý řidič nákladního vozidla Renault Master z Hradce Králové zřejmě nedodržel dostatečnou bezpečnostní vzdálenost za vpředu zastavujícím osobním vozidlem Škoda Octavia, do kterého zezadu narazil.  Při dopravní nehodě došlo k lehkému zranění řidičky vozidla Škoda Octavia ve věku 51 let. Provedená dechová zkouška na alkohol skončila s negativním výsledkem. Technická závada nebyla zjištěna ani uplatněna. Škoda na vozidle Renault Master byla vyčíslena na 17 tisíc korun, na vozidle Škoda Octavia na 45 tisíc korun.

 

vytisknout  e-mailem