Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Krádež na ubytovně

TEPLICKO - Někdo okradl spícího muže; Úvěrový podvod a další zprávy. 

Krádež na ubytovně

     Z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody je podezřelý neznámý pachatel, který na ubytovně v Bílině vnikl do pokoje, kde spal poškozený. Měl mu ukrást peněženku a mobilní telefon, oznamovatel vyčíslil celkovou škodu na téměř 34 tisíc korun. Pokud se podaří ustanovit lapkovu totožnost, hrozí mu trestní stíhání a až osmileté vězení.

Úvěrový podvod

     Z úvěrového podvodu byl obviněn 27letý muž, který si přes telefon sjednal pětitisícovou půjčku. Nejen, že v žádosti uvedl nepravdivé údaje o výši svého příjmu, ale půjčku do dnešního dne nesplatil. O dva měsíce později si vzal u jiné společnosti další úvěr, za půjčených dvaadvacet tisíc si koupil mobilní telefon. Také v tomto případě lhal o svých příjmech a vrátil jen necelou polovinu půjčky. Muž je trestně stíhán na svobodě, pokud případ skončí u soudu, hrozí podvodníkovi v případě uznání viny až dvouleté vězení.

Odcizené lahve

     Několik dvoukilových propanbutanových lahví odcizil na Teplicku neznámý pachatel. Zloděj na benzínové čerpací stanici odstranil visací zámek z klece, kde jsou lahve uskladněny a osm jich odcizil, celková škoda byla vyčíslena na více jak pět tisíc korun, ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro zločin krádeže.

Vykradené auto

     O úhlovou brusku, několik montážních pěn a dvě vodováhy přišel řidič, který zaparkoval v Teplicích. Neznámý lapka mu v noci rozbil okno a z kufru vozidla odcizil věci v hodnotě osm tisíc korun, přibral i rádio, které vyndal z palubní desky. Policisté případ prošetřují jako zločin krádeže a po pachateli i odcizených věcech pátrají.

19. května 2020, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem