Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Krádež kriminalisté objasnili

JIHLAVSKO: Obyvatelé domu přišli o peníze, šperky a sportovní vybavení 

Jihlavským kriminalistům se podařil objasnit krádež, při které vznikla škoda za téměř 200 tisíc korun. Obyvatelé rodinného domu přišli na jaře během chvíle o peníze, šperky a sportovní vybavení. Devětadvacetiletý muž je obviněn ze spáchání tří trestných činů. V současné době je ve věznici, kde si odpykává trest za jinou trestnou činnost, které se dopustil. 

Objasnit vloupání do rodinného domu se kriminalistům podařilo na základě jejich šetření. Po shromáždění důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání devětadvacetiletého muže z Jihlavska. „Muž je obviněn z přečinu krádeže, přičemž činem byla způsobena větší škoda, dále přečinu porušování domovní svobody a přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí,“ řekl mjr. Bc. Josef Dufek, DiS., zástupce vedoucího oddělení obecné kriminality. Obviněný muž byl v minulosti opakovaně soudně trestán za různorodou trestnou činnost, zejména majetkovou. Naposledy mu byl uložen nepodmíněný trest odnětí svobody a aktuálně je ve věznici. 

Muž je obviněn z toho, že se na začátku března v obci nedaleko Jihlavy vloupal do rodinného domu. Ve večerních hodinách při cestě po dálnici sjel a vozidlo zaparkoval u lesa. Pěšky se vydal do nedaleké obce vyhlédnout si snadněji přístupný dům, což se mu podařilo. Následně k němu v noci s autem přijel a v době, kdy obyvatelé domu spali, odcizil běžecké a sjezdové lyže, helmy a brýle, dále šperky, finanční hotovost, motorovou pilu a nářadí. Ukradené věci naložil a pokračoval v jízdě zpět na dálnici a pryč. Obviněný muž řídil vozidlo, i když měl v té době uložený trest zákazu činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel na dobu dvou let. Peníze poté utratil, cenné věci prodal a zbývající ukryl. 

Po objasnění krádeže se kriminalistům podařilo část odcizených věci vypátrat a mohly se tak vrátit zpět majitelům.

Případ kriminalisté dále vyšetřují. Za trestnou činnost lze uložit trest odnětí svobody až na pět let.

por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
20. prosince 2022   

vytisknout  e-mailem