Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Krádež karavanu policisté objasnili

TŘEBÍČSKO: Muž je obviněn z trestného činu 

Třebíčští kriminalisté objasnili případ krádeže karavanu, ke kterému došlo vloni na podzim v Třebíči. Ze spáchání trestného činu je obviněn muž z Prostějovska. Policisté vypátrali i odcizený karavan, který muž odtáhl do Jihomoravského kraje a v rámci svého bydlení jej značně znehodnotil. Obviněnému muži hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi.

Podezřelého muže dopadli policisté minulý týden v Třebíči. Muž skončil v cele a policejní komisař mu na základě shromážděných důkazů sdělil podezření z trestného činu. „Jednatřicetiletý muž je obviněn ze spáchání přečinu krádeže, přičemž činem byla způsobena větší škoda,“ řekl mjr. Mgr. Milan Špaček, vedoucí oddělení obecné kriminality. Obviněný muž byl v minulosti již opakovaně soudně trestán.

Za majetkovou trestnou činnost byl naposledy odsouzen k nepodmíněnému trestu odnětí svobody, který si odpykal vloni v létě. S příchodem chladného počasí se ale asi na podzim rozhodl vyřešit problém s bydlením krádeží přívěsného dvounápravového karavanu. Muž je obviněný z toho, že přijel v září v časných ranních hodinách s osobním vozidlem do Třebíče, karavan v hodnotě přibližně 160 tisíc korun stojící na parkovišti zapřáhl a odvezl. Následně s ním parkoval v různých lokalitách, přejížděl na jiná místa a karavan využíval k bydlení. Následně zakotvil v obci na Hodonínsku, kde karavan stál zakrytý plachtou na pozemku u domu.
Na základě prověřování se kriminalistům ale podařilo karavan vypátrat a zajistit. Obviněný muž dlouhodobým neohleduplným užíváním poškodil jak jeho vnitřní, tak vnější součásti. Kromě nepořádku muž prováděl zásahy do konstrukce a výrazné poškození si vyžádala i jeho snaha zvýšit v karavanu teplotu. Karavan si převzal zpět jeho majitel.
Obviněný muž se dále v březnu dopustil v Třebíči ještě krádeže v prodejně, kde vzal a na místě snědl cukrovinku.  

Případ kriminalisté dále vyšetřují. Muž je stíhán na svobodě. Za krádež mu hrozí trest odnětí svobody až na pět let.

por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
4. dubna 2023

vytisknout  e-mailem