Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Krádež kanálových poklopů objasněna

ZLÍN: Pachatel obviněn z trestného činu. 

V síti zlínských policistů skončil muž, který na Zlínsku kradl litinové poklopy z kanálů. Bezohledně nechával kanály odkryté a je velké štěstí, že do nich nikdo nespadl a vážně se nezranil.
Osmnáctiletý mladík se přiznal ke krádežím šesti poklopů. Ty zmizely z Tlumačova, Sulimova na Kroměřížsku, Mysločovic a dalších menších obcí. Muž je vozil ve svém modrém Mitsubishi do zlínské výkupny. Právě tam ho policisté při jedné ze svých akcí kontrolovali. Nachytali ho, jak do sběrných surovin nesl kradené litinové rošty. Posléze zjistili, že ukradl nejen je, ale také zmíněné poklopy. Mladík způsobil škodu za devět tisíc korun. Tvrdí, že během pouhých čtyř dnů odevzdal do sběrny 1360 kilogramů šrotu. Podle něj mu některé věci, například litinová kamna, dali lidé, kteří se jich chtěli zbavit. Muž je podezřelý z trestného činu krádež a hrozí mu až dvouleté vězení.
Kontroly výkupen budeme i nadále nepravidelně opakovat. Dokud budou sběrny vyplácet peníze za kradené věci, těchto nepříjemných trestných činů se nezbavíme.
 

15. července 2011, mjr. Ing. Jana Bartíková

vytisknout  e-mailem