Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Krádež kamionu a LCD televizí za téměř 7 milionů

Středočeští krminalisté pátrají po zlodějích maďarského kamionu s elektronikou 

     Ve čtvrtek 9. července ve 22. 30 hodin zaparkoval maďarský řidič se soupravou nákladního vozidla na parkovišti  za čerpací stanicí na 52 kilometru dálnice D1 ve směru na Prahu. Třiačtyřicetiletý řidič vozidlo uzamkl a odešel se občerstvit.  Po hodině se vrátil a zjistil, že mezitím někdo  nákladní soupravu včetně nákladu odcizil.  Kamion byl naložen 396 kusy televizí LCD zn. Philips, full HD v hodnotě 4. 260. 000 korun. Krádež oznámil na Policii ČR.

Krádež nákladní soupravy s elektronikou šetří kriminalisté Krajského ředitelství policie Středočeského kraje.

Kriminalisté již vědí, že pachatel či pachatelé se soupravou odjeli po dálnici D1, ale ve směru na Brno. Poslední zaznamenaný výskyt vozidla byl zachycen  u sjezdu na 153 km směr Brno a  to čtvrt hodiny po půlnoci. V pátek ráno kolem sedmé hodiny byl občany ohlášen požár kamionu v lese na tzv. Klusácké stezce mezi Velkou Bíteší a Náměštím nad Oslavou. Kamion téměř celý shořel, ale v době požáru v něm již televize nebyly.

 

     Obracíme se na nejširší veřejnost s prosbou o pomoc. Jakékoliv informace o pohybu maďarské soupravy nákladního vozidla tahač DAF RZ LEM 544 s návěsem Schmitz RZ XVL670  bílé barvy se stříbrnou plachtou a to zejména v době 10. 7. od půlnoci, kdy souprava opustila dálnici D1 a sedmou hodinou ráno, kdy pachatel či pachatelé kamion zapálili, by nám velice pomohly. Od Exitu 162 Velká Bíteš leží Klusácká stezka vzdušnou čarou zhruba kilometr.

 

Informace o pohybu nákladní soupravy, případně o její osádce, volejte, prosím, na linku 158 nebo na mob. telefon 720 581 882, pevná linka 974 861 607.

 

Děkujeme.

 

 

vytisknout  e-mailem