Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Krádež jízdního kola

MĚLNICKO – Zabezpečte si svůj majetek. 

Policisté Obvodního oddělení Mělník pátrají po neznámém pachateli, který během dne 5. července 2020 od 7:00 do 18:20 hodin odcizil v Mělníku v ulici Pražská horské jízdní kolo. Nezamčené kolo odložil jeho majitel vedle OD Billa do volně přístupného kontejneru. Neznámý pachatel mu způsobil škodu ve výši 25 000,- Kč.

Mělničtí policisté případ šetří jako přečin krádeže.

Aby se podařilo případ objasnit a pachatele vypátrat, potřebovali by policisté jakékoliv informace od svědků, kteří spatřili na uvedeném místě v inkriminované době podezřelé osoby. Všechny důležité poznatky mohou občané sdělit osobně na Obvodní oddělení policie Mělník nebo mohou kontaktovat vyšetřovatele případu na telefonním čísle 974 876 700. Samozřejmě je možné využít i bezplatnou linku 158.

Apelujeme na vlastníky jízdních kol, aby své stroje řádně zabezpečili před odcizením.

Kola vždy zamykejte! Bytelným zámkem ho připoutejte k pevnému objektu a to současně za rám a alespoň přední kolo. Můžete také nechat kolo zapsat do registru jízdních kol a opatřit příslušnou nálepkou, což může řadu zlodějů odradit.

Neuzamčené a volně přístupné prostory jsou velkým lákadlem pro nenechavce.

Převážně garáže jsou magnetem pro zloděje. Je dobré investovat do pořádného zámku. Čas, který zloděj potřebuje k překonání zámku, vyplývá z jeho bezpečnostní třídy. Je logické, že pachatelé volí raději objekty, do kterých se dá vniknout rychle a za pomoci jednoduchého nářadí. Protože prakticky neexistují bezpečnostní garážová vrata, je moudré chránit garáž elektronicky. Doporučujeme magnetická a pohybová čidla napojená na domovní alarm. Od věci není také zabezpečení věcí uvnitř. Vhodné je použít samostatné zajištění sezonních pneumatik, jízdních kol, či motocyklu.

por. Mgr. Markéta Johnová
9.7.2020

vytisknout  e-mailem