Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Krádež jízdního kola

PELHŘIMOVSKO: Majitel nechal kolo nezajištěné na kraji lesa 

Pelhřimovští policisté pátrají po pachateli, který nedaleko obce Pejškov odcizil jízdní kolo. Dosud neznámý pachatel využil toho, že majitel včera mezi půl devátou a půl desátou hodinou dopoledne nechal své kolo nezabezpečené na okraji lesa u silnice a šel na houby. Jednalo se o horské jízdní kolo značky Author tmavě červené barvy. Zloděj majiteli způsobil škodu za čtyři a půl tisíce korun.
Policisté místo krádeže ohledali a případ zadokumentovali. Případ šetří pro podezření ze spáchání přestupku proti majetku a po pachateli i odcizeném kole pátrají.
 
Policisté upozorňují majitele jízdních kol, že krádežím je vhodné předcházet jejich zabezpečením. Příležitost pro zloděje vzniká vždy, když se majitel vzdálí a kolo nechá venku bez dozoru a neuzamčené.  Pokud si cyklista kolo nechce nebo nemůže zajistit, měl by ho mít stále na očích. Pokud majitelé kolo zamykají, měli by zvážit, k čemu a jak je kolo připoutané. Při odkládání kola je ho zapotřebí vždy upoutat zámkem k pevnému předmětu tak, aby bylo připevněno přes rám. Na místech, kde jsou ukotvené pevné stojany na kola, je vhodné využít tohoto stojanu a jízdní kolo k němu připevnit pevným lankovým nebo řetízkovým zámkem.
 
por. Bc. Monika Pátková, komisař
9. října 2015

vytisknout  e-mailem