Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Krádež jako hobby

KOLÍNSKO – Obviněný recidivista byl již několikrát odsouzen za krádeže. 

Kolínští kriminalisté obvinili 34letého muže ze spáchání trestného činu krádeže, kterého se dopustil na začátku května ve dvou případech. Obviněný je osoba s bohatou trestní minulostí a opakovaně byl za majetkovou trestnou činnost odsouzen.

Trestné činnosti se dopustil v Kolíně, kde v prvním případě, 6. května, překonal dvoumetrové oplocení areálu jedné společnosti v ulici Ovčárecká, odtud z přilehlého kontejneru odstranil visací zámek a z něj odcizil sadu litinových kol v hodnotě 10 tisíc korun a nivelační přístroje v hodnotě téměř 80 tisíc. O tři dny později, tj. 9. května, přelezl bránu oploceného parkoviště obchodního centra v Rorejcově ulici, odkud se dostal do vnitřních prostor objektu. Následně vešel do zázemí jedné z restaurací, z níž odcizil celkem 29 dámských a pánských kalhot z uniforem, 11 triček, 3 košile,5 bund, 8 zástěr a 8 párů bot.

Komisařka služby kriminální policie a vyšetřování zahájila 11. května na základě zjištěných skutečností trestní stíhání čtyřiatřicetiletého muže a obvinila ho ze spáchání pokračujícího trestného činu krádeže, za který mu hrozí v případě odsouzení trest odnětí svobody na jeden rok až pět let. 

por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Kolín
13. května 2021

vytisknout  e-mailem