Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Krádež horského jízdního kola

Tábor – Planá nad Lužnicí – Lankový zámek uhlídal pouze přední kolo bicyklu. (Hlasová schránka 974 238 116) 

Po krádeži tří horských jízdních kol v chatové osadě Zástavy v Táboře - Měšicích šetříme krádež dalšího jízdního kola. Zloděj tentokráte udeřil v centru Plané nad Lužnicí, a to na ulici ČSLA u domu číslo 513. V době od třetí hodiny odpolední úterý dne 20. srpna 2013 do poledních hodin následujícího dne si vyhlédl pánské horské jízdní kolo bílé barvy. To bylo odstavené a lankovým zámkem na předním kole zajištěné v kolostavu v podloubí domu. Zloděj se ani překonáním lankového zámku nezatěžoval. Přední kolo jednoduše odmontoval, zanechal na místě a rám se zadním kolem odcizil. Majiteli způsobil škodu ve výši odhadem 7 000 korun. Případ šetří policisté místně příslušného Obvodního oddělení Sezimovo Ústí.
Pokud se zloděj na krádež svědomitě nepřipravil a nedonesl si jiné přední kolo, odcizený zbytek bicyklu musel odvést, odnést či případně naložit do poblíž připraveného vozidla. Takovéto jednání by nemuselo ujít pozornosti místních občanů. Žádáme tímto každého, kdo si v uvedenou dobu mohl na ulici ČSLA u domu číslo 513 takovéhoto jednání všimnout, případně mohl mít k případu jiné poznatky (prodej bicyklu bez předního kola, podezřelá poptávka pouze po předním kole), aby je předal policistům na jejich služebně v Sezimově Ústí II, na telefonním čísle 974 238 730 či cestou policejní linky číslo 158. Děkujeme.
Dále připomínáme, že pokud je to jen trochu možné, je daleko bezpečnější lankovým zámkem k pevnému předmětu připoutat rám kola, ideálně i se zadním kolem. Takto eliminujeme možnost, která se stala ve výše uvedeném případě.
 
odcizené jízdní kolo - bez PK.JPG
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
por. Mgr. Miroslav Doubek   taorpcr@mvcr.cz
23. srpna 2013

vytisknout  e-mailem