Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Krádež hodinek pachateli nevyšla

TŘEBÍČSKO: Muž je obviněn ze dvou trestných činů 

Hodinky za téměř sto tisíc korun chtěl v Třebíči odcizit třiatřicetiletý muž. Krádež se mu ale nepodařila díky rychlému zásahu městských strážníků, kteří muže krátce po činu dopadli. Po vystřízlivění putoval do policejní cely a policejní komisař zahájil jeho trestní stíhání. Muž byl obviněn ze spáchání dvou trestných činů a hrozí mu až dvouletý pobyt za mřížemi.

Dopadnout muže podezřelého z vloupání do obchodu se strážníkům městské policie podařilo v pondělí 28. února kolem druhé hodiny ráno v lokalitě mostu vedoucího z Komenského na Žerotínovo náměstí. Měl u sebe i odcizené věci. Přivolaní policisté muže převzali, odcizené hodinky vydal a policisté je zajistili. Muž byl pod vlivem alkoholu, při dechové zkoušce mu byla naměřena hodnota přes dvě promile. Policisté opilého muže odvezli na protialkoholní záchytnou stanici.

Místo vloupání ohledali, zadokumentovali, dále zajistili stopy a provedli šetření. Po vystřízlivění směřoval muž s pouty na rukou do policejní cely.

Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání muže. „Třiatřicetiletý muž z Třebíčska byl obviněn z přečinu krádeže spáchané vloupáním a přečinu poškození cizí věci,“ řekl npor. Mgr. Milan Špaček, vedoucí oddělení obecné kriminality. Obviněný muž byl v minulosti již opakovaně soudně trestán za různorodou trestnou činnost, naposledy byl odsouzen vloni na podzim.

Muž je obviněn z toho, že rozbil výlohu obchodu v části Vnitřní Město a odcizil vystavené náramkové hodinky. Šestnáct kusů hodinek schoval do batohu a snažil se z místa utéct, to se mu ale nepodařilo. Poškozením skleněné výlohy vznikla škoda přibližně za deset tisíc korun.

Případ kriminalisté dále vyšetřují. Za trestný čin lze uložit trest odnětí svobody až na dva roky.

por. Bc. Jana Kroutilová, komisař

1. března 2022

vytisknout  e-mailem