Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Krádež dvou jízdních kol z areálu školy v Úvalech

PRAHA VENKOV - VÝCHOD - Za krádež hrozí až 2letý trest odnětí svobody. 

Policisté z Obvodního oddělení Úvaly pátrají po neznámých mužích, kteří jsou podle zjištěných skutečností podezřelí z krádeže 2 pánských jízdních kol, která byla odcizena z pozemku v areálu základní školy v obci Úvaly dne 24. března 2023 po 13. hodině. Majitelům kol vznikla škoda ve výši 13 tisíc korun.

Policistům z OOP Úvaly se podařilo zmapovat trasu a pohyb podezřelých mužů s odcizenými koly, a to od pozemku školy až na vlakové nádraží. Jeden z mužů je na kamerových záznamech zachycen přímo při krádeži, druhý podezřelý muž pak opodál s dalším odcizeným kolem, na těch se následně z místa vydají směrem k nádraží.

Popis podezřelých
Podezřelý č. 1
Muž ve věku kolem 25 let střední štíhlé postavy, světlé pleti oblečen do šedých bot, šedých (béžových) kalhot, modré sportovní bundy do pasu se třemi světle modrými pruhy na rukávech, světlemodrým a bílým pruhem směřujícími od levého ramene přes hrudník na pravý bok. Na rukách černé rukavice s hnědými doplňky. Na hlavě nasazena červená kšiltovka s bílým kruhovým znakem na kšiltu a sluneční zrcadlové brýle. Má udržované hnědé, možná nazrzlé vousy.

Podezřelý č. 2
Muž ve věku kolem 25 let světlé barvy pleti, oblečen kompletně do černého oblečení, černé bory s bílou podrážkou, špičkou a třemi černými pruhy na boku boty, černé kalhoty, černá (softshell) bunda do pasu s kapucí, kterou má po celou dobu nasazenou, pod kapucí černá čepice, nasazeny vetší sluneční zrcadlové brýle, tzv. pilotky.Druhý podezřelý je více zakrytý, ale zjevně má minimálně upravený vous kolem pusy, tzv bradku.

Pokud muže na kamerovém záznamu poznáváte, kontaktujte prosím policisty OOP Úvaly na jedno z telefonních čísel: 735 785 818 nebo 974 881 760, využít můžete i bezplatnou linku 158.

Policisté v celém případu zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže, kdy v takovém případě hrozí až 2letý trest odnětí svobody.

kpt. Mgr. Pavel Truxa
tiskový mluvčí
14. dubna 2023

vytisknout  e-mailem