Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Krádež Bugatti Chiron - aktualizace

Policisté pátrají po dvojici osob, která má na svědomí krádež stavebnice Lega Bugatti Chiron. Muž se ženou však figurují v několika dalších případech jako podezřelí z krádeže. Pokud je znáte, kontaktujte linku 158. 

Od soboty 30. října pátrají policisté z místního oddělení Benediktská po dvojici osob, která je podezřelá z krádeže stavebnice Lego Bugati Chiron v obchodním centru sídlícím na náměstí Republiky. Žena s kočárkem přišla do obchodu sama a snažila se odvést pozornost zaměstnanců provozovny. Její partner sledoval vše z povzdálí do té doby, než byl „čistý vzduch“. Poté vzal z regálu vystavenou stavebnici a nikým nechycen v klidu a bez zaplacení s hračkou za deset tisíc korun obchod opustil. Po nějaké době ho následovala i podezřelá.

Kriminalisté prověřováním případu zjistili, že to není jediný skutek, který má dvojice s kočárkem na svědomí. V průběhu několika uplynulých týdnů a měsíců figurují jako podezřelí v dalších případech. Kromě zmiňované stavebnice si odnesli také jízdní kolo, počítač, mobilní telefon a sluchátka. Vše v celkové výši dosahující bezmála sto tisíc korun.

Pokud mladou maminku s partnerem poznáváte, kontaktujte linku tísňového volání 158. Děkujeme.

por. Mgr. Jan Rybanský – 9. listopad 2021

Aktualizace: Na základě medializace celého případu získali kriminalisté informace, které vedly ke ztotožnění podezřelé dvojice s kočárkem. V tuto chvíli probíhají standardní úkony trestního řízení. Děkujeme všem, kteří této "pátračce" věnovali pozornost.

por. Mgr. Jan Rybanský - 11. listopad 2021

vytisknout  e-mailem