Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Krádež 6 milionů z ČSOB v Berouně

Středočeští kriminalisté ukončili šetření krádeže 6 milionů korun 

     Pětadvacátého srpna letošního roku oznámila 43 letá žena z Vráže u Berouna, že se jí z bezpečnostní schránky umístěné v trezoru ČSOB v Berouně ztratily dokumenty a finanční hotovost v celkové výši 6 milionů 150 tisíc korun. Případ si převzali krajští  kriminalisté.
Kriminalisté ohledali místo činu a zjistili, že do banky do prostoru s trezorem, trezoru nebo schránky samotné, nebylo vniknuto násilným způsobem. Vyšetřování se proto  soustředilo na osoby mající oprávněný přístup k bezpečnostním schránkám. Kriminalisté vyslechli zaměstnance banky, rodinné příslušníky oznamovatelky a prověřili záznamy z kamerového systému banky. Výsledek byl zřejmý- s bezpečnostní schránkou nemanipulovala žádná neoprávněná osoba. Pozornost kriminalistů se tedy soustředila na samotnou oznamovatelku a jí udanou výši finanční hotovosti. Provedením vyšetřovacího pokusu bylo jasné, že množství peněz udané ženou se ani při použití nejvyšších nominálních hodnot a nových bankovek do schránky zdaleka nemohlo vejít.
     Ženu znovu kriminalisté vyslechli. Ta pod tíhou předložených důkazů doznala, že si krádež této vysoké částky vymyslela.
Zároveň v těchto dnech středočeští kriminalisté obdrželi trestní oznámení ČSOB pro podezření ze spáchání trestného činu podvodu, kterého se měla dopustit výše uvedená žena tím, že po ČSOB neoprávněně požadovala náhradu škody způsobenou vymyšlenou krádeží. V případě prokázání viny, ženě hrozí trest odnětí svobody na 2 až 8 let.

 

 

 

 

vytisknout  e-mailem