Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Krádež 3 ks lyží ze střešního boxu

TRUTNOVSKO – Nedávejte zlodějům šanci 

Policisté z obvodního oddělení ve Špindlerově Mlýně přijali oznámení o krádeži lyží ve Špindlerově Mlýně-Labská, kdy dosud neznámý pachatel v době mezi 31. 1 2020 16:30 do 1.2.2020 9:00 ráno překonal zámek střešního nosiče a odcizil 1 pár sjezdových lyží zn. Atomic, 1 pár sjezdových lyží zn. Elán, 1 pár sjezdových lyží Völkl a 1 ks lyžařských hůlek v celkové hodnotě 27 750 korun. 

Za trestný čin krádež hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky.

Policisté po pachateli a odcizených lyžích pátrají.

V souvislosti s tímto případem policisté radí dávat pozor na své vybavení. Na horách právě v této době více, než kdy jindy dochází ke krádežím lyžařského vybavení, a proto se vyplatí své věci opravdu hlídat. Například jejich odkládání před restauračními zařízeními z nich dělá snadnou kořist pro zloděje. Zároveň lyže nezapomeňte uklidit do uzamčených prostor, pokud jedete na rekreaci, nikdy je nenechávejte přes noc na parkovišti, i když je máte zamčené například v boxu. Je potřeba volit i dobré zabezpečení lyží na vozidlech, která odstavujeme právě na parkovištích. Zvláště venku je dobré mít stále lyže na očích nebo ještě lépe nechat u nich vždy někoho, kdo je osobně pohlídá. Pachatelé této trestné činnosti totiž využijí každé příležitosti k odcizení, a to v jakoukoliv denní i noční dobu.

RADY NA ZÁVĚR:
Používejte vždy kvalitní bezpečnostní zámek. Na trhu je celá řada velmi kvalitních zámků. V tomto případě platí, že investovat větší částku za kvalitní zabezpečení se rozhodně vyplatí.
V případě, že své lyže ukládáte ve společných prostorách, dbejte na uzamykání vstupních dveřích do domu a také místností, kde se lyže nachází. 
Pokud musíte své lyže na několik okamžiků odstavit, vybírejte si vždy místo, na které vidíte, případně místo, kde jsou kamerové systémy. Tomu se zloději raději vyhnou.
Pro případ krádeže Vašich lyží si poznamenejte jejich výrobní číslo, barevné provedení, případně pořiďte jejich fotografii, abyste mohli své lyže v případě potřeby identifikovat. 
Okamžitě se obraťte na policii, na linku 158, když zjistíte, že ke krádeži došlo. Čím dříve začnou policisté po lyžích i pachateli pátrat, tím je větší šance, že ho dopadnou.

por. Mgr. Lucie Konečná
3.2.2020, 10:30 hod. 

vytisknout  e-mailem