Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Kradenou dodávku nám pomohl vypátrat dobrovolný hasič

ČESKOLIPSKO - Všiml si jí na kruhovém objezdu a ihned volal 158 

Minulý pátek ráno potkal šéf dobrovolných hasičů z Kytlic Jan Havránek policisty českokamenického obvodního oddělení, kteří ho informovali o tom, že se v okolí Kytlic pohybuje odcizená dodávka a požádali ho o to, aby jim dal vědět, kdyby ji někde zahlédl. Jan Havránek se s mnoha policisty zná osobně i kvůli intenzivní spolupráci integrovaného záchranného systému v průběhu nedávného  požáru v Českém Švýcarsku. 

Jan Havránek téhož dne cestoval pracovně na Českolipsko, a když projížděl v Novém Boru kolem Lidlu, všiml si na nedalekém kruhovém objezdu kradené bílé dodávky, kterou bezpečně poznal podle registrační značky a obchodních nápisů na zadních dveřích. Okamžitě se za ní rozjel a současně vytočil tísňovou linku 158. Operačnímu důstojníkovi pak předával informace o jejím pohybu a ten zas navigoval naše motorizované hlídky. Podezřelé vozidlo, jehož řidič neměl ani tušení o tom, že se kolem něj stahuje smyčka, pokračovalo v jízdě dál z Nového Boru na Českou Lípu po silnici I/9. 

Poblíž autobusové zastávky v Pihelu ho se zapnutým světelným i zvukovým signalizačním zařízením zastavili policisté z českolipské hlídkové služby. Od volání pana Havránka na linku 158 do zadržení řidiče kradené dodávky uběhly pouze 4 minuty. Žádný odpor nekladl, zřejmě se domníval, že jde o rutiiní kontrolu. Policisté ho vyzvali, aby vystoupil z auta a předložil doklady k vozidlu. Žádné neměl.  Tvrdil, že  auto veze kamarádovi na náhradní díly. Policisté ho podrobili testu na drogy a ten vyšel pozitivně na amfetamin a metamfetamin.  Odběr krve odmítl. Jeho prověrkou v evidencích řidičů jsme zjistili, že mu úřady řidičský průkaz blokují a nemá za volantem co dělat.

Vzhledem k tomu, že  ke krádeži dodávky tovární značky Iveco Daily došlo na Ústecku, převzali si ji i zadrženého řidiče kolegové z Ústí nad  Labem, kteří budou případ dál prověřovat.

17. 8. 2022
por. Bc. Ivana Baláková
tisková mluvčí KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem