Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Kradené věci končily v rukou překupníků

JIČÍNSKO - Nabyté svobody si muž dlouho neužil 

Málokdo si dovede představit pobyt v nápravném zařízení. To  osmačtyřicetiletý  muž z Novopacka má s výkonem trestu odnětí svobody bohaté zkušenosti.  Naposledy se před ním brána věznice otevřela v březnu letošního roku. Nabyté svobody si ale vůbec nevážil, a místo řádného života pokračoval v další trestné činnosti. Se svým šestadvacetiletým známým se zaměřili na nezajištěné, volně přístupné dílny, domy a další objekty, ze kterých kradli například nářadí, zahradní techniku, mobilní telefony, hudební nástroje, peníze a platební karty.
 
Na konci srpna vnikli do objektu jedné z firem v Čejkovicích, kde odcizili železnou traverzu. K jejich smůle je přímo při krádeži přistihl majitel areálu, ita tak jim nezbylo nic jiného, než lup vrátit. O několik dní později se vydali do Bystřice, kde se terčem jejich útoku stala neuzamčená truhlárna. Uvnitř  pak odcizili elektrickou pilu, frézu a další nářadí. Na začátku října úřadovali ve Slatinách, kam přijeli osobním vozidlem Škoda Forman. Drze zaparkovali na dvoře jednoho z rodinných domů, kde si následně z neuzamčené garáže odnesli travní motorovou sekačku a elektrický kabel. Takto bychom mohli pokračovat ve výčtu míst, kde kradli.
 
Od srpna  do konce října letošního roku  vnikli na Jičínsku, Pardubicku a Mladoboleslavsku do 11 objektů, kde odcizili věci za  bezmála 100 tisíc korun. Ty pak prodávali překupníkům a dalším osobám.
 
Jičínští kriminalisté oba muže v těchto dnech zadrželi a obvinili z přečinů krádeže, porušování domovní svobody a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Oba dva nakonec skončili ve vazební věznici v Hradci Králové, kam je poslal soudce Okresního soudu v Jičíně. Zde mohou v klidu přemýšlet nad výší trestu, který je nemine.

nprap. Hana Klečalová
11. listopadu 2011 v 11:08

vytisknout  e-mailem