Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Krade se úplně všechno

HODONÍNSKO: Zlodějům se hodí kolo i plechová bedna 

Policisté na Hodonínsku ročně zaevidují stovky trestných činů, kdy zloději ukradnou to, co se jim zrovna hodí nebo co mohou snadno zpeněžit. K těmto krádeží nyní přibyly další případy.
V Kyjově neznámý pachatel odcizil před domem zaparkovaný moped. Na něm byl připevněn přepravní box, ve kterém byla přilba a doklady. Majiteli mopedu tak zloděj způsobil celkovou škodu 10tisíc korun.
Další zloděj řádil v obci Louka. Policistům přišla oznámit žena odcizení trekkingového jízdního kola. Kolo zmizelo ze stojanu, kde bylo volně odložené a hlavně neuzamčené. Zloděj tak měl velmi usnadněnou práci a majitelka kola si už pak jen mohl vyčíslit škodu na několik tisícovek.
Zatím poslední případ zaznamenali policisté ve Strážnici. U obchodního domu zloděj ukradl plechovou bednu s novinami, časopisy a DVD různých značek. Škoda byla následně vyčíslena na 7500 korun. Jestli zloděj kradl kvůli bedně nebo jejímu obsahu zatím není zřejmé.
Všichni tito pachatelé se dopustili trestného činu Krádeže. Za ten mohou být odsouzeni až na dva roky pobytu za mřížemi.
 

nprap. Petr Zámečník
21. 9. 2010

vytisknout  e-mailem