Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Krade se benzín i nafta

VYŠKOVSKO: Centrem zájmu zlodějů jsou pohonné hmoty. 

Koncem minulého a začátkem letošního roku se na Vyškovsku pachatelé více než jindy zaměřili na krádeže benzínu a nafty. Poslední případ se stal v noci ze středy na čtvrtek v obci Brankovice. Neznámý pachatel zde po vypáčení víčka palivové nádrže nákladního vozidla odčerpal sto osmdesát litrů motorové nafty. Škoda přesahuje sedm tisíc korun. Podobný cíl si vyhlédl pondělní noci zloděj na parkovišti u benzínové čerpací stanice poblíž Pustiměře. Ze zaparkovaného kamionu odčerpal více než třistašedesát litrů nafty v hodnotě deset a půl tisíce korun. V posledních dnech loňského roku zlákala zloděje hned dvě osobní vozidla v obci Habrovany. Po poškození nádrže z jednoho vozidla zmizelo patnáct a z druhého třicet litrů benzínu. Náš trestní zákoník hrozí v takovýchto případech až dvouletým vězením.

Až pětiletý trest odnětí svobody může očekávat neznámý pachatel, který se místo na vozidla zaměřil přímo na tankovací stojany. V obcích Nížkovice, Dražovice a Marefy si přišel během minulého měsíce na více jak šest tisíc litrů nafty za téměř dvěstatisíc korun. Ve všech případech odčerpal zloděj naftu ze stojanů umístěných v odlehlých areálech bývalých zemědělských družstev a vždy využil tmy. V obci Marefy v noci z neděle na pondělí 13. prosince a v obcích Nížkovice a Dražovice během vánočních svátků.

Policie žádá občany, kteří by mohli jakoukoli informací přispět k objasnění této trestné činnosti, aby kontaktovali bezplatnou tísňovou linku 158.

por. Mgr. Alice Navrátilová, 7.1.2011

vytisknout  e-mailem