Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Koupil za pět prstů

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Motorku mu ukradl přímo pod nosem. 

Na neděli 21. října dlouho nezapomene  osmačtyřicetiletý majitel motorky. Pachatel mu ji totiž ukradl přímo pod nosem.

Muž ze Slavkova prodával na internetovém portále terénní motorku značky Honda. V neděli dopoledne mu zavolal slovensky hovořící muž, že by se na ni po poledni přijel podívat. Kupující přijel ve vozidle značky VW Golf modré barvy se slovenskou poznávací značkou. Kromě něj z vozidla vystoupila i žena s dítětem. Mezitím, co si muž obhlížel motorku, odjela žena s potomkem do nedaleké restaurace. Když si stroj důkladně prohlédl a dokonce se i projel, řekl, že si zajede obhlédnout ještě jednu motorku a do hodiny dá prodávajícímu vědět. Nato odešel. Kolem třetí hodiny odpoledne se neznámý muž do Slavkova vrátil a požadoval ještě jednu projížďku. Prodávající ho v dobré víře nechal projet po ulici. Co se ale stalo poté, jistě nečekal. Muž na stroji přidal plyn a ujížděl směrem na obec Strání. Bohužel už se nevrátil. Majitel zůstal bez peněz i bez motorky. Proto celou událost oznámil na policii.

K popisu pachatele uvedl, že byl asi 185 cm vysoké postavy, měl blond vlasy a na obličeji tzv. strniště. Na hlavě měl zimní čepici šedé barvy, oblečen byl do šedé mikiny s kapucí, tmavých maskáčových kalhot a na nohou měl černé tenisky. Na levé straně obličeje v oblasti oka měl jizvu.

Tímto jednáním majiteli způsobil škodu za padesát devět tisíc korun. Po dopadení mu za trestný čin krádež hrozí až pětileté vězení.

23. října 2018, por. Bc. Milena Šabatová

motorkamotorka

vytisknout  e-mailem