Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Koupel v lednu?

NÁCHODSKO – Automobil vjel rovnou do řeky 

DN - Auto v MetujiFoto/Policie ČR
K velmi mokré dopravní nehodě vyjeli policisté s hasiči dnes dopoledne do Bělovsi v Náchodě. Majitel osobního automobilu Škoda Fabia na linku 158 o půl osmé ráno nahlásil, že mu jeho vůz samovolně sjel do řeky, kde se potopil až na dno.

A jak k havárii došlo? Muž vypověděl, že otevřel garáž a svůj automobil z ní jako vždy vystrkal. Jenže pak se mu nezajištěný vůz rozjel a než se majitel vzpamatoval, skončil přes silnici v chladné vodě.

Utopený vůz musel během dne vyzvednout z říčního dna za pomoci techniky hasiči, mezitím mohl majitel zpytovat svědomí, proč automobil řádně nezajistil. Sice policistům vypověděl, že stejným způsobem vyjíždí s autem již desítky let a nikdy se nic nestalo, zákon však hovoří jasně, řidič musí automobil řádně zajistit proti samovolnému pohybu. Na silnici, kterou auto bez řidiče křižovalo, mohl v té době projíždět cyklista nebo procházet nějaký chodec.

Policie na místě provedla řidičovu dechovou zkoušku na alkohol s negativním výsledkem, k úniku provozních kapalin dle hasičů nedošlo, hmotná škoda na vozidle byla předběžně odhadnuta na 50.000 korun. Dopravní nehodu policisté vyřešili na místě uložením blokové pokuty.

por. Mgr. Eva Prachařová
12. ledna 2016 v 14:00

 

Odkazy do noveho okna

DN - Auto v Metuji

Náchod 12.1.2006 

Detailní náhled

DN - Auto v Metuji

Náchod 12.1.2006 

Detailní náhled

DN - Auto v Metuji

Náchod 12.1.2006 

Detailní náhled

DN - Auto v Metuji

Náchod 12.1.2006 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem