Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Koupaliště - ráj zlodějů

DĚČÍN - Koupaliště - ráj zlodějů; Děčínští kriminalisté dopadli zloděje; Loupil a pak usnul; Smutné odloučení 

DĚČÍN – Na nic netušícího návštěvníka děčínského koupaliště čekalo včera odpoledne při odchodu domů v šatně nemilé překvapení.  Zatím nezjištěný nenechavec nepozorovaně vklouzl do šatní  skříňky, odkud si   odnesl nejen platební kartu, ale i peněženku s doklady a finanční hotovostí jejího majitele. Kromě mnoha nepříjemností poškozenému muži  způsobil  také škodu čtyř tisíc korun.  Policie po pachateli pátrá.
Děčínské koupaliště se v letních měsících každoročně potýká s přívalem kapesních zlodějů. Na první pohled nerozeznatelní lupiči brousí v šatnách koupaliště, kde se v nestřežených okamžicích vloupávají do skřínek a odnášejí si vše, co má pro ně nějakou cenu. Především jde o finanční hotovost, platební karty, doklady a mobilní telefony.
Policie by tímto prostřednictvím chtěla požádat všechny návštěvníky plaveckého areálu, aby si cenné věci uschovávali  v trezorech u hlavní pokladny a neukládali si je v šatních skříňkách. Dále, aby u svých platebních karet  nenechávali  přiložené kódy, opravňující k manipulaci s kartou a v případě ztráty či odcizení, toto ihned oznámili úřadům, které doklady vydaly.
 
Děčínští kriminalisté dopadli zloděje
 
DĚČÍN – Děčínským kriminalistům se v uplynulých dnech podařilo dopadnout dva mladé raubíře, kteří se během uplynulého roku náležitě činili. K demonstraci svého umění si vybrali obec Českou Kamenici a její obyvatele náležitě odměňovali svými nežádoucími kousky.  Výtečníci  oplývají širokou paletou nežádoucích schopností. Umí se nejen vloupat do aut a zcizovat vše, co se dá zpeněžit, ale také oplývají uměním krást vozidla a vloupat se domů a bytů, aniž by si toho majitelé na první pohled povšimli.  
V tuto chvíli již mladí muži čelí obvinění z několika trestných činů současně. Především z trestného činu  krádeže, neoprávněného užívání cizí věci, zpronevěry a porušování domovní svobody, za což jim v případě odsouzení hrozí až pětiletý trest odnětím svobody. Doufejme, že soudce je také náležitě odmění…
 
Loupil a pak usnul
 
DĚČÍN – Pětapadesátiletý muž bez domova zřejmě hledal místo, kam by hlavu složil. Vyčerpaný z  teplých dnů ho našel v jedné z rekreačních chat na Sněžníku. Co na tom, že mu nepatřila ? Jak byl unavený, vnikl do chalupy, najedl se, popil a pak usnul. A jak tak spal, objevil se v chalupě nic netušící majitel obydlí, který na nic nečekal, přivolal hlídku policie a nezvaný host putoval za mříže.  Za tento nechvalný kousek může spící zloděj čelit nejen peněžitému trestu , ale i několikaletému pobytu z mřížemi.
 
Smutné odloučení
 
ŠLUKNOV – Než se nadál, byla fuč ! Včera navečer došlo ve Šluknově k nedobrovolnému odloučení majitele Jawy 50 a jeho motorové princezny.  Svého červeného Pionýra zaparkoval nedaleko psího útulku a odešel krmit psí kamarády. Než se nadál,  motocykl mu osedlal jiný řidič a odjel s ním neznámo kam. Po odcizeném motocyklu i pachateli policie pátrá. Drzoun bude v případě dopadení čelit obvinění z trestného činu krádeže.   
 
 
Děčín 7.7.2010
nprap. Petra Trypesová
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem