Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Kosterní nález

PŘEŠTICKO - Po nálezu kosterních ostatků lidského těla policisté provedli pátrací akci, při které se podařilo zajistit další důkazy k objasnění celého případu. 

Policisté na tísňové lince 158 dne 20. března 2022 po 16. hodině přijali oznámení o kosterním nálezu lidského těla v lesním porostu nedaleko jedné menší obce na Přešticku. Na místo vyjeli policisté ze služby kriminální policie a vyšetřování územního odboru Plzeň – venkov a ohledali místu nálezu. Jelikož v nedávné době v místě kosterního nálezu pracovala těžká lesní technika, kriminalisté předpokládali, že by se další důkazy mohly nacházet na větší ploše v okolí prvotního nálezu. Proto včerejšího dne policisté realizovali pátrací akci, které se zúčastnilo několik policejních hlídek, a také byl na místo povolán policejní kynolog se služebním psem, který je speciálně vycvičený na vyhledávání kosterních ostatků. S propátráváním terénu policistům pomáhal také dron. Pátrací akce byla úspěšná a policisté při ní vypátrali další důkazy, které zajistili.

Dle zatím zjištěných informací policisté pracují i s verzí, že by se mohlo jednat o  sedmasedmdesátiletého muže, který byl v policejních evidencích veden od loňského září jako pohřešovaný.  Přesná totožnost zemřelé osoby bude však známá až po výsledcích odborného znaleckého zkoumání. Okolnostmi případu se zabývají i nadále kriminalisté z územního odboru Plzeň – venkov.

Video z pátrací akce: https://www.youtube.com/watch?v=Zi-Iq4GTkfg&feature=youtu.be

por. Ing. Eva Červenková
23. března 2022

Odkazy do noveho okna

Foto z pátrací akce

Foto z pátrací akce 

Detailní náhled

Foto z pátrací akce

Foto z pátrací akce 

Detailní náhled

Foto z pátrací akce

Foto z pátrací akce 

Detailní náhled

Foto z pátrací akce

Foto z pátrací akce 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem