Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Kostelec n.O. posílí o 8 policistů

RYCHNOVSKO - Současný stav bude 28 příslušníků PČR. 

Ačkoliv je v regionu Kostelce nad Orlicí bezpečnostní situace klidná a bez vážnějších problémů a kriminalita je ve městě a okolních obcích dlouhodobě stabilní, tedy bez významných výkyvů, rozhodlo se vedení Krajského ředitelství policie Královéhradecké policie navýšit stav tamního obvodního oddělení k dnešnímu datu, tj. 1.12.2015, z nyní 20 sloužících policistů o 8 na celkový stav 28 příslušníků.

Tento krok je prioritně veden snahou přizpůsobit početní stav sloužících policistů stavu před sloučením s obvodním oddělením policie a posléze policejní stanicí Vamberk. Tehdy bylo ve Vamberku zařazeno 10 policistů a v Kostelci sloužilo 16 příslušníků policie. 

Zároveň Královéhradecká policie ale tímto krokem reaguje i na vývoj bezpečnostní situace v Evropě a na migrační vlnu. V případě potřeby chceme být připraveni i tímto navýšením početního stavu reagovat na případný nárůst uprchlíků. 

Zájmem vedení Územního odboru policie Rychnov nad Kněžnou  je obsadit tato nová systemizovaná služební místa v co nejkratší době. Vše ale záleží na zájmu nových uchazečů o práci u Policie ČR a úspěšnosti těchto zájemců při přijímacím řízení.

mjr. Mgr. Ivana Ježková, 1.12.2015, 9:00

vytisknout  e-mailem