Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Kopali a loupili

Do kolemjdoucího nejprve záměrně vrazili, a když se jeho kamarád ohradil, tak ho zbili a oloupili. Teď je hledají kriminalisté. 

Událost se odehrála v sobotu pětadvacátého listopadu na pěší zóně v Praze 5 Anděl. Poškozený procházel tímto místem se svým kamarádem přibližně v půl šesté ráno. Při tom je míjeli dva neznámí mladíci či muži, z nichž jeden velice nevybíravě vrazil do kamaráda poškozeného.

Poškozený se proti tomuto „napadení“ ohradil a začal svého kamaráda bránit, načež utržil on sám ránu pěstí do obličeje. Jelikož ale zřejmě nechtěl být takto „lacino“ pokořen, počastoval agresory několika nadávkami. A reakce urážených na sebe nedala dlouho čekat.

Osmadvacetiletého muže obratem napadli ranami pěstí do obličeje a hlavy. Výsledkem bylo, že napadeného skolili na zem, kde mu ještě přidali bezpočet kopanců. Při tomto útoku vypadl poškozenému z ruky mobilní telefon, který si agresoři přisvojili a posléze s ním i odešli pryč.

Napadený naštěstí neutrpěl při útoku nijak zásadní, nebo snad dokonce život ohrožující zranění, nicméně otřesen nečekaným útokem jednoznačně byl.

Prošetřování si převzali do své kompetence kriminalisté druhého oddělení druhého policejního obvodu. Ti zjistili, že hledaní po incidentu odešli do nedaleké stanice metra. Tam, při cestě výtahem zjistili, že uloupený mobilní telefon je zablokovaný a tak s ním udělali krátký proces. Jeden z hledaných s ním praštil o zem, až se přístroj rozlétl na několik kusů. Torzo aparátu pak zakopli mezerou do výtahové šachty.

Případ kriminalisté kvalifikovali jako trestný čin loupež, za který hledaným hrozí v případě vypátrání a odsouzení trest odnětí svobody až na deset let.

Pachatele se ale zatím najít nepodařilo. Proto nyní kriminalisté prosí o pomoc širokou veřejnost. Pokud muže na záběrech bezpečnostních kamer poznáváte, znáte jejich totožnost, případně místo jejich pobytu či pohybu, předejte prosím tyto informace kriminalistům prostřednictvím linky tísňového volání 158.

por. Mgr. Tomáš Hulan 27. 11. 2017

Odkazy do noveho okna

1 hledaní muži (1)

1 hledaní muži (1) 

Detailní náhled

2 hledaní muži (1)

2 hledaní muži (1) 

Detailní náhled

3 hledaní muži (2)

3 hledaní muži (2) 

Detailní náhled

4 hledaní muži (3)

4 hledaní muži (3) 

Detailní náhled

5 hledaní muži (4)

5 hledaní muži (4) 

Detailní náhled

6 hledaní muži (5)

6 hledaní muži (5) 

Detailní náhled

7 hledaní muži (6)

7 hledaní muži (6) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem