Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Koordinační dohoda

V H. Týně uzavřeli dnes koordinační dohodu  

Již druhou koordinační dohodu v rámci Domažlicka uzavřeli vedoucí představitelé územních odborů policie Domažlice, nyní s městem Horšovský Týn.  V úterý  24. března 2009  byla na Městském úřadu v Horšovském Týně  podepsána koordinační dohoda, upravující spolupráci mezi místní samosprávou a Policií ČR, konkrétně mezi městem Horšovský Týn a  Policií České republiky Obvodním oddělením Horšovský Týn. Dohoda  byla nejprve schválena radou města a následně ji slavnostně podepsali starosta města Ing. Josef Holeček, zástupce ředitele Krajského ředitelství policie Západočeského kraje plk. Mgr. Vratislav Hubka a  vedoucí Územního odboru vnější služby Domažlice plk. JUDr. Miloslav Hora. Dohodou o vzájemné spolupráci při zabezpečování záležitostí veřejného pořádku obě strany "zhmotnily" již trvající oboustrannou snahu o nejužší pracovní kontakt při plnění společných úkolů.

Oblastí vzájemné spolupráce je v koordinační dohodě šest. Patří sem ochrana veřejného pořádku, prevence protiprávního jednání, ochrana bezpečnosti a majetku osob, silniční provoz, předcházení kriminálním jevům a zkvalitňování komunikace mezi občany a stranami Koordinační dohody.

Na základě  koordinační dohody bylo město rozděleno do dvou okrsků „A“ a „B“ (sever a jih), kde hranici tvoří řeka Radbuza.  Okrsek „A“  tvoří – střed města – Staré město + zámecký park, Malé předměstí + průmyslová zóna, Plzeňské předměstí, Nová Ves a Horšov.  Pod okrsek „B“ spadá Velké předměstí, lokalita v Potocích, lokalita Výhledy, kostel Svatá Anna a chatová oblast Podhájí. Na každý okrsek jsou přiděleni 2 policisté z místního obvodního oddělení, 1 policista dopravní policie a 1 strážník městské policie.  Který konkrétní policista nebo strážník má daný okrsek na starosti se občané dozví na webových stránkách města, které mají být v budoucnu zřízeny. Na konkrétní policisty a strážníky se pak občané mohou občané obracet se svými připomínkami, např. k místům, kde se cítí ohroženi, kde dochází k častým dopravním přestupkům či jinému protiprávnímu jednání. Policie ČR a městská policie si budou zjištěné informace předávat na koordinačních poradách se zástupcem města. Na místa, kde se občané necítí bezpečně, budou častěji vyrážet policejní hlídky.

Na závěr nezbývá než doufat, že vzájemná spolupráce výrazně přispěje k ochraně bezpečnosti zdejších obyvatel a jejich majetku a prohloubí důvěru občanů v policii.

nprap. Vladislava Čejková

 

 

 

 

vytisknout  e-mailem