Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kontroly "Stovek" pokračují i letos

MOSTECKO - Opět úspěšná akce. 

Poprvé v letošním roce se čtvrtečního odpoledne sešli policisté a městští strážníci v mosteckých Stovkách. Rozděleni do smíšených hlídek opět kontrolovali jak veřejné prostranství, tak jednotlivé prostory domů. Hlavním úkolem je zvýšení bezpečnosti a dodržování veřejného pořádku v dané lokalitě. Policisté se s městskými strážníky zaměřili také na pátrání po osobách, které jsou potřeba k procesním úkonům orgánů Policie ČR nebo na byty obývané cizími státními příslušníky bez potřebných dokumentů. To, že tyto opatření sklízí ovoce, včerejší akce ukázala. V cele skončili hned 4 kontrolovaní cizinci, kteří jsou v České republice neoprávněně. Ty hlídky zajistily a předaly kolegům z cizinecké policie ke správnímu řízení o vyhoštění. Policisté vypátrali osobu, na kterou byl Obvodním soudem Praha 9 vydán příkaz k zatčení. Jedna z kontrolovaných osob, na kterou hlídky narazily, byla důležitá k jednomu probíhajícímu trestnímu řízení.

Při akci policisté zjistili a vyřešili 4 přestupky, a to proti veřejnému pořádku a proti občanskému soužití. V rámci naplánovaného opatření společné hlídky zkontrolovaly celkem 105 osob.

Kromě menších každodenních opatření, která společně realizují obě bezpečnostní složky, budou i v tomto roce realizovány další velké společné akce s obdobným zaměřením, jako tomu bylo uplynulý čtvrtek odpoledne.

por. Václav Krieger
KŘP Ústeckého kraje
oddělení tisku a prevence
12. ledna 2024

Odkazy do noveho okna

policejní akce

policejní akce 

Detailní náhled

policejní akce

policejní akce 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem