Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Kontroly rychlosti na středočeských silnicích a dálnicích

KRAJ – 27. dubna se dopravní policisté zaměřili na dálnici D8 a D11 

Středočeští dopravní policisté se již po třetí během 14ti dní zaměřili na kontroly dodržování maximální povolené rychlosti na našich silnicích a dálnicích.

První z těchto kontrol proběhla v pondělí 19. dubna, a to konkrétně na dálnici D1 a D10. V uvedený čas na několika stanovištích dálnice policisté zjistili, že celkem 21 řidičů překročilo maximální povolenou rychlost, kdy jim policisté na místě uložili blokovou pokutu. Tři řidiči usedli za volant, aniž by se řádně připoutali bezpečnostními pásy a sedm řidičů za jízdy telefonovalo. Právě překročení maximální povolené rychlosti a nevěnování se řízení např. z důvodu, kdy řidič za jízdy telefonuje s mobilním telefonem v ruce, jsou nejčastějšími příčinami dopravních nehod nebo havárií.

Druhou a zároveň největší dopravně bezpečnostní akcí byla celorepubliková akce SPEED MARATHON, která probíhá každoročně v jeden den na území celé republiky a je taktéž zaměřená na dodržování maximální povolené rychlosti. V tomto roce, se konala ve středu 21. dubna, a policisté při ní zkontrolovali celkem 779 řidičů a jejich vozidel a zjistili 433 přestupků. Celkem 371 řidičů překročilo maximální povolenou rychlost. Středočeští policisté tak během čtyřiadvaceti hodin udělili 344 blokových pokut v celkové výši 213 tisíc Kč.

V úterý 27. dubna, se středočeští policisté zaměřili taktéž na kontroly rychlosti, konkrétně na dálnici D8 (0-  35. km) a D11 (0 – 50. km). Celkem 11 řidičů překročilo na kontrolovaných úsecích maximální povolenou rychlost a u dvou z nich policisté zjistili, že navíc usedli za volant pod vlivem alkoholu. Jeden z řidičů jel rychlostí 153 km/h a druhý dokonce 172 km/h.  Šest řidičů za jízdy telefonovalo a dva nebyli za jízdy připoutaní bezpečnostním pásem. 

kpt. Mgr. Pavel Truxa
tiskový mluvčí
30. dubna 2021

vytisknout  e-mailem